Бронзовий кубок до скарбнички досягнень юних спортсменів-туристів Миколаївщини

З 24 по 26 березня 2023 року в затишному місті Бориспіль відбувся Кубок України серед юнаків з пішохідного туризму в приміщенні (Відкриті змагання Київської області «Меморіал пам’яті А.С. Федорчука»).

Попри всі перешкоди у змаганнях взяли участь представники 8 регіонів України: Київської, Полтавської, Житомирської, Чернігівської, Сумської, Дніпропетровської, Миколаївської та Черкаської областей. 

Юні туристи змагалися на двох дистанціях третього класу складності. Судді підготували для спортсменів різноманітні перешкоди: крутопохилі переправи, переправи по колоді (в тому числі й на висоті 6 метрів), вертикальні підйоми та спуски, навісні переправи, скелелазіння, траверс, паралельні перила різного нахилу тощо. 

Миколаївщину на змаганнях представляли вихованці туристських гуртків (серед яких двоє дебютантів збірної – Колесніков Володимир і Шмиговська Софія) Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді і Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості під керівництвом методистів МОНПВТК УМ Гладкої О.В., Колеснікової М.О., Трощенка В.О.

У перший день юні туристи змагались на особистій смузі перешкод. Найсильнішими серед хлопців стали спортсмени Київської та Чернігівської областей. А от серед дівчат, разом з представницями Київщини, на п’єдестал пошани зійшла і наша спортсменка – Бабенко Єлизавета (тренери: Носков І. П., Костюков О. С., Гладка О. В.), яка виборола бронзу. Гарним був і загальнокомандний результат першого дня – команда Миколаївської області посіла ІІІ місце, поступившись срібному призеру всього 14 секунд.

На другий день змагання продовжились на командній смузі перешкод. Чотири найсильніші спортсмени кожної команди на швидкість долали перешкоди, згруповані у блоки різної складності, організовуючи один одному страховку та навішуючи перила. Найкраще з цим завданням упорались юні туристи Київської області, друге місце посіла команда Чернігівської області, а третє місце виборола команда нашої області у складі: Бабенко Єлизавети, Яценка Дениса, Годі Анастасії, Соловйової Валерії.

У загальному підсумку змагань (за результатами двох дистанцій) переможцями Кубку України стали представники Київської області, срібний кубок – у юних туристів з Чернігівщини, а бронзовий – у команди  Миколаївської області.

Вітаємо переможців та призерів Кубку України серед юнаків з пішохідного туризму в приміщенні (Відкритих змагань Київської області «Меморіал пам’яті А.С. Федорчука»)!!!!

Дякуємо організаторам за цікаві змагання для нашої молоді, зокрема, суддівській бригаді – за цікаві дистанції та надійну страховку учасників на складних ділянках траси. Окремі слова вдячності Бориспільському міському центру туризму та краєзнавства учнівської молоді і Бориспільській гімназії «Перспектива» за теплий прийом, а всім причетним – за пам’ятні подарунки та призи для юних спортсменів.

Низький уклін Воїнам Світла – Збройним Силам України – за щасливі посмішки наших дітей, можливість брати участь у змаганнях та спокійний сон!!!