Юні географи-краєзнавці опановували роботу з картою на занятті Школи «Час шукати, пізнавати, дивуватись і відповідати!»

31 березня 2023 року усі небайдужі до дослідження рідного краю зібрались на заняття відкритої Краєзнавчої школи «Час шукати, пізнавати, дивуватись і відповідати!». Педагоги Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді підготували цікаву і насичену програму, а предметом розгляду стали географічні карти, у тому числі, інтерактивні, та особливості їх використання.

До заходу долучилися 128 здобувачів закладів загальної середньої та позашкільної освіти Новобузької, Миколаївської і Первомайської міських громад, Воскресенської, Казанківської, Ольшанської, Березнегуватської, Березанської, Доманівської та Єланецької селищних, Широківської, Веснянської і Коблівської сільських громад Миколаївської області, представники Київської, Хмельницької та Запорізької областей України.

Під керівництвом досвідченого педагога Світлани Миколаївни Русило, керівника гуртка «Географічне краєзнавство» МОЦНПВТК УМ учасники проаналізували карту як джерело інформації, пригадали її типи, умовні позначки, масштаб та інші характеристики, які дозволяють використовувати її як засіб пізнання дійсності. У ході практичної частини юні географи розв’язували задачі на визначення масштабів різних карт, вираховували відстані, розшифровували ребуси та умовні знаки.

Олена Вікторівна Овсяннікова, завідувач екскурсійно-краєзнавчого відділу, керівник гуртка «Географічне краєзнавство» МОЦНПВТК УМ запропонувала учасникам різні варіанти роботи з онлайн- та інтерактивними картами. Зокрема, усі присутні, кожен на своєму гаджеті, навчались  порівнювати ділянку земної поверхні з космічного знімка із зображенням на топографічній карті з використанням можливостей ресурсу nakarte.me.

Сподіваємось, що знання і вміння з географічного краєзнавства, отримані у ході заняття, стануть у нагоді учасникам як на уроках географії або історії, так і у пізнавальній, пошуково-дослідницькій діяльності з вивчення рідного краю.