Готуємось до проведення заходів в рамках ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)»

28 квітня 2023 р. Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено інструктивний семінар «Організація та проведення заходів в рамках ІІ обласного етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)» для керівників роїв (куренів), гуртків військово-патріотичного напряму, відповідальних за національно-патріотичне виховання в закладах освіти і територіальних громадах. У заході взяли участь понад 70 учасників від закладів освіти Миколаївської області (Березанської, Братської, Березнегуватської, Кривоозерської, Єланецької, Веселенівської, Ольшанської селищних рад, Константинівської, Сухоєланецької, Новомарївської, Камяномостівської, Володимирівської, Мішково-Погорілівської, Горохівської, Вільнозапорізької, Шостаківської, Веснянської сільських рад, Снігурівської, Новоодеської, Первомайської, Очаківської, Новобузької, Вознесенської та Миколаївської міських рад).

З вітальним словом до учасників звернулась Тетяна Григорівна Андрійчук, директорка МОЦНПВТК УМ. Вона наголосила на актуальності і важливості реалізації виховного методу Гри «Джура» в закладах освіти в сучасних умовах, необхідності системної роботи з учнями та вихованцями щодо патріотичного виховання, формування національно-патріотичної свідомості підростаючого покоління.

В основній частині семінару присутніх познайомили з особливостями проведення різних заходів у рамках обласного етапу Гри «Джура» у 2023 році. Так Ірина Павлівна Єрмакова, заступник директора з навчально-виховної роботи МОЦНПВТК УМ, проінформувала про графік проведення окремих заходів, познайомила зі складом суддівської колегії та акцентувала увагу на організаційних питаннях участі команд-роїв в них: як доєднатись, як заповнити реєстраційну форму на участь у Грі, як дізнатися про результати рою в окремих видах змагань і загальному заліку.

Деталізували умови окремих заходів (фестивалю-огляду «Ватра», інтелектуальної гри «Відун», змагань з тактико-спеціальної підготовки, мінної безпек і фізичної підготовки) і охарактеризували технологію їх проведення в режим он-лайн заступники Головного судді з окремих видів – педагоги  МОЦНПВТК УМ: Ємельянова І.А., Топилін В.М., Череватенко О.Д., Фроюк Т.В.

Завідувач відділу патріотичного та національного виховання Володимир Андрійович Мінаков зауважив, що, незважаючи на скорочену програму видів і нетрадиційний формат проведення заходів в рамках Гри «Джура» у 2023 році, залишається незмінним її високий потенціал у формуванні громадянина-патріота, носія національних цінностей, всебічно розвиненої особистості, готової до захисту власної держави.

Наприкінці семінару у форматі відкритого мікрофону відбулося обговорення і погодження умов змагань Гри «Джура».

До 3 травня триває за реєстрація на заходи в рамках Гри за покликанням https://docs.google.com/forms/d/1KOWtPWYg9Xlo_E2It3Xh9JEV6ckIWOD3cppzNO3EXCo/edit . До участі запрошуються рої (команди) закладів освіти Миколаївської області.

А упродовж травня 2023 року з актуальною інформацією про хід і результати заходів Гри можна буде познайомитись у мережі Facebook на сторінці відділу національно-патріотичного виховання МОЦНПВТК УМ https://www.facebook.com/groups/2097178687279428 за хештегом #Джура_Миколаїв_2023

Оголошуємо старт Гри #Джура_Миколаїв_2023!