Вапнякові візерунки Краєзнавчого калейдоскопу очами юних дослідникі

Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) 27 травня 2023 року в режимі он-лайн проведено синхронну гру «Що? Де? Коли?» з теми «Вапняк – подарунок стародавнього моря». Захід проходив у рамках Відкритих змагань МОЦНПВТК УМ «Краєзнавчий калейдоскоп».

До змагань приєдналися 24 команди (96 учасників) юних краєзнавців з Київської, Хмельницької, Запорізької та Миколаївської областей. Широке представництво Миколаївщини забезпечували учні (вихованці) закладів освіти Новобузької, Миколаївської, Первомайської, Воскресенської, Казанківської, Ольшанської, Березнегуватської, Березанської, Доманівської, Єланецької, Широківської, Веснянської і Коблівської територіальних громад.

Крім, власне, пошуку відповідей на запитання організаторів, учасники заходу повинні були ще й виконати практичне завдання, здійснивши опис відслонення за вихідними даними.

Увага і логіка, розвинута уява – ось перші помічники знавців. І краще за всіх це продемонструвала і впорались із поставленими організаторами завданнями Семченко Катерина і Єлісеєва Аліса, учасниці команди «91 паралель» Миколаївського ліцею № 42 Миколаївської міської ради (керівник: Троцик Олександр Анатолійович), які, за сумою набраних в двох турах балів, розділили І місце. Третє місце в особистому заліку виборов Геців Матвій, учасник команди «Юні дослідники» Миколаївської гімназії № 64 Миколаївської міської ради (керівник: Крюк Ірина Олександрівна).

В командному заліку І місце посіла команда «91 паралель» Миколаївського ліцею № 42 Миколаївської міської ради (керівник: Троцик Олександр Анатолійович); ІІ місце – за командою «Фортуна» Червонодолинського ліцею Широківської сільської ради (керівник: Пацкань Марина Олегівна). На ІІІ місці розташувалась команда «СИЛЬНІ ДУХОМ» Новоукраїнського ліцею Березнегуватської селищної ради (керівник Пащенко Андрій Володимирович).

Вітаємо переможців та призерів!

На цьому у Відкритих змаганнях МОЦНПВТК УМ «Краєзнавчий калейдоскоп» розпочинається літня перерва. Сподіваємось на продовження захопливих змагань у новому навчальному році!