Дитинство зігріте Україною. Проведено серію заходів до Міжнародного дня захисту дітей

Щороку, 1 червня, відзначається свято маленьких громадян нашої країни – Міжнародний день захисту дітей. Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги – батьків, вихователів, учителів, наставників. Саме заради здійснення дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі і перешкоди.

Тому, в період з 31 травня по 04 червня 2023 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено серію заходів до Міжнародного дня захисту дітей. Хід заходів висвітлювався на сторінці МОЦНПВТК УМ у соціальній мережі Facebook з хежтегом #МОЦНПВТКУМ_Дитинство_зігріте_Україною2023. І, що особливо приємно, частина заходів проходила в режимі оф-лайн, у безпосередній взаємодії учасників. Усього в заходах взяло участь понад 300 дітей різного віку з різних територіальних громад Миколаївської області.

 Педагоги МОЦНПВТК УМ запропонували дітям  заходи на різний смак та вподобання. І дорослі, і малеча долучились до привітань зі святом, підготувавши фото- або відеоряд, об’єднаний спільною темою «Діти України. Творчість. Сила».

Найчуттєвішим та таким, який не залишить байдужим нікого, став Bookтрейлер «Дитинство зігріте Україною». Читаючи тематичні дитячі есе неможливо стримати емоцій. У наших дітей одне, всього одне, але яке важливе, бажання – ПЕРЕМОГА, а хтось мріє про зустрічі з друзями, хтось – дуже сумує за школою. Діти мріють про мир та щасливе дитинство. А ми віримо, що всі дитячі мрії здійсняться!

За ініціативи департаменту освіти і науки облвійськадміністрації, 1 червня 2023 року педагоги МОЦНПВТК УМ, спільно з обласними закладами позашкільної освіти, провели свято для діток на території одного з закладів освіти Миколаївщини. Створити радісний настрій, викликати бажання виконати всі завдання і прийти до заповітної мети –  ось таке було головне завдання під час роботи станцій квесту «Веселий експрес». Багато цікавих локацій запропонували методисти МОЦНПВТК УМ:  «Етнографічне лото», на якій учасники підбирали старовинні аналоги до сучасних предметів побуту;  «Юний турист», де навчали в’язати різноманітні туристські вузли;  «Влучний стрілець» – тут  знайомились і працювали з сучасною системою Лазертаг.

2 червня 2023 року для діток віком 6-10 років в режимі он-лайн педагогами МОЦНПВТК УМ проведено заняття казкотерапії «У казковому світі». Малеча з різних куточків Миколаївщини поринула у чарівний світ казки, всі разом вигадували нову назву казковому музичному гурту та малювали свої мрії і найбільші бажання.  

3 червня 2023 року  для усіх бажаючих відбулась спортивно-розважальна ігрова програма на дитячому спортивному майданчику одного з дворів Корабельного району м. Миколаєва.  Єдина проблем, з якою зіткнулись діти: яку локацію першу відвідати.  Кожен міг спробувати свої сили і подолати всі перешкоди на мотузковому парку. Чи може зайняти чергу, щоб повправлятись у стрільбі  з сучасного Лазертагу. А може дізнатись більше про давні іграшки та виготовити самотужки ляльку-мотанку з ниток і отримати її в подарунок. Або ж висловити слова вдячності, виготовивши для наших Героїв янгола-охоронця. Чи проявити свої здібності юного художника під час роботи локації малюнку на асфальті. То ж вибрати було з чого.

З дитячим щирим сміхом, який лунав на весь Корабельний, цікавим, веселим, жвавим, з палаючими дитячими очима, м’якими іграшками та морозивом – таким видалось свято для дітей. Звичайно ж, з дотриманням усіх вимог безпеки і гарантованим укриттям поруч (на випадок повітряної тривоги).

Закликаємо усіх сьогодні й кожного наступного дня зігрівати теплом і любов’ю кожне дитяче серце, об’єднувати зусилля заради майбутнього, і тоді маленькі громадяни виростуть достойними людьми й неодмінно стануть гордістю України.