З вірою в Україну та її майбутнє: Патріотичний EyeSttoper до Дня Незалежності

У серцях українців серпнева блакить неба і жовтогарячий зерновий лан зливається з барвами української державності, символами свободи та боротьби, завзятої праці. Серпень – особливий місяць, бо він несе нам чудові свята: День Прапора та День Незалежності України.

Упродовж 21 – 24 серпня 2023 року педагогами Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено заходи в рамках відзначення 32-ї річниці Дня Незалежності України та Дня Державного прапора України.

23 серпня на базі однієї з локацій міста Миколаєва, спільно з волонтерами Dof_center, для маленьких українців, у тому числі – внутрішньо переміщених осіб, із дотриманням правил безпеки у воєнний час, відбулась цікава і насичена розважальна програма від МОЦНПВТК УМ. Привітали учасників заходу та провели активну руханку-флешмоб вихованці гуртка «Організатори дозвілля» МОЦНПВТК УМ. Після майстер-класу «Квітуча Україна», виготовленими дитячими руками соняхами «розквітла» карта нашої держави, сповнена щирими побажаннями Перемоги, Миру і Добра від малечі. А під час «Козацьких розваг» на команди чекали цікаві локації, проходячи які, діти демонстрували свою спритність, влучність, кмітливість та творчість. Усі присутні, і дорослі, і малеча, з великим задоволенням долучились до розгортання одного з найбільших державних прапорів на Миколаївщині. І найважливіший результат заходу – хороший настрій і позитивні емоції дітей, які відчули радість спілкування, підтримку і любов дорослих, віру і надію на щасливе мирне життя.

З 21 по 24 серпня у мережі Facebook усі бажаючі долучились до Патріотичного EyeSttoper «Обереги рідної землі». Здавна вважають, що оберіг (особливий предмет) призначений для захисту від небезпеки, хвороби, невезіння, приносить успіх, додає силу та інше. А ще розповсюдженою є  думка, що людина яка виготовляє цей талісман вкладає особливий зміст та наповнює свій виріб силою і надією. То ж МОЦНПВТК УМ запропонував здобувачам і педагогам закладів освіти Миколаївщини обрати і виготовити оберіг, наповнивши його власними побажаннями і сенсами та поділилися ними.

Участь в заході взяли учні, вихованці гуртків, дошкільнята разом з вихователями, педагогами і батьками (всього доєднались представники майже 40 освітніх закладів, понад 85 учасників, з Бузької, Веселинівської, Веснянської, Широківської, Березанської, Врадіївської, Кривоозерської, Мостівської, Снігурівської, Синюхино-Брідської, Новобузької, Кам’яно-Мостівської, Южноукраїнської, Первомайської територіальних громад та міста Миколаєва). Строкатість представлених оберегів вражає! Діти і дорослі виготовили для Захисників та Захисниць, рідних людей, друзів, для своєї оселі і Батьківщини ляльки-мотанки, янголятка, квіти, браслетки, віночки, букетики, декоративні пано, дідухи, підкови, мішечки з цілющими травами тощо. З учасниками та усім спектром представлених оберегів можна познайомитись в мережі Facebook, перейшовши за хештегом #Обереги_рідної_землі

Віримо, що магічна сила оберегів захистить нашу Державу і її Захисників, адже сила дитячих думок є непереможною!

Дякуємо всім учасникам за креативну творчість та участь у заході!

Разом до Перемоги!