Юні джури Миколаївщини взяли участь у вишколі «Карпатська Січ-2023»

З 20 по 25 серпня 2023 року на базі Центрального табору туристського активу учнів України (Закарпатська область) проходив вишкіл «Карпатська Січ-2023» в рамках ІІІ етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри Сокіл («Джура») для учасників середньої вікової групи. Серед 21 команди-учасниці – представники Миколаївщини – юні джури рою «Незламні» Вільнозапорізького ліцею Вільнозапорізької сільської ради Баштанського району (виховними: Ус Надія Федорівна та Мущиніна Олександра Анатоліївна).

Організатори – Український державний центр національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді – запропонували цікаву і різноманітну програму. Поряд з традиційними для Гри «Джура» елементами – конкурсами «Впоряд» і «Ватра», вікториною «Відун», змаганнями з перетягування линви, доланням смуги перешкод – насиченою була і пізнавально-розвивальна складова. Юні джури тренувалися зі стрільби з лука та пневматичної гвинтівки, вправлялись в елементах самооборони, виконували практичні вправи на локації «Рятівник» і ще багато чого. Під час одноденного походу всі діти успішно подолали маршрут та отримали навички спортивного орієнтування.

Особливе захоплення джур викликали урочисті заходи до Дня Державного прапора України та патріотичний флешмоб, навчальні екскурсії від провідних науковців Інституту національної пам’яті, перегляд та обговорення патріотичних фільмів, майстер-класи від фахівців  ДСНС.

У вільний від вишколів час діти обговорювали зі своїми однолітками події в таборі, обмінювалися враженнями та емоціями за день, спілкувалися в дружньому вечірньому колі. По закінченню програми вишколу рою «Незламні» подарували так звану «Обліпиху», це щирі дружні, міцні обійми від 200 джурівців та їх керівників, чотових та сотників гри «Джура».

Учасники, їх батьки та керівники рою «Незламні» висловлюють щирі  слова подяки за підтримку під час вишколу та підготовку учасників чотовим – Артему Жеревко, Уляні Мандрик, Оксані Сьомак та Юлії Аврамчук; за  надання транспорту та допомогу у вирішенні організаційних питань – керуючому справами Іршавської міської ради Матіку Івану Івановичу. Окрема подяка за велику підтримку в організації поїздки рою та фінансове забезпечення голові Вільнозапорізької сільської ради Олександру Миколайовичу Латію.

З гарними враженнями, з новими силами, творчими ідеями та задумками повернулися джури на рідну Миколаївщину.

Кожен день, кожної хвилини, на освітньому фронті, на різних фронтах – усі разом наближаємо час Перемоги.

Україна неодмінно  Переможе!