Проведено хаукаст «Строката кайстра»

З 28 вересня по 01 жовтня 2023 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено хаукаст «Строката кайстра», який був присвячений Дню позашкілля та Дню працівників освіти.

До участі у заході приєднались понад 250 педагогів, учнів, вихованців закладів освіти Новомаріївської, Володимирівської, Благодатненської, Коблівської, Казанківської, Врадіївської Воскресенської, Веселинівської, Кривоозерської, Прибужанівської, Кам’яномостівської, Нечаянської, Снігурівської, Шевченківської територіальних громад, міст Миколаєва, Вознесенська, Южноукраїнська та Первомайська, представники Полтавської, Хмельницької та Київської областей.

Для участі у хаукасті педагоги та діти демонстрували свої здібності на загал. Для цього – відзняли коротеньке відео або підготували фоторяд, написали покрокову ілюстровану інструкцію об’єднану спільною темою “Як робити…”. Роботи учасників хаукасту можна переглянути у соціальній мережі Facebook з хежтегом #МОЦНПВТКУМ_хаукаст_2023.

Діти залюбки ділились тими знаннями та вміннями, які отримали під час занять в гуртках. Натомість педагоги обмінювались у досвідом оригінального проведення занять, ділились своїми особистими освітянськими лайфхаками. Учасники вишивали, створювали світильники та квіти, надавали друге життя речам, виготовляли різноманітні ляльки-мотанки, цікаві іграшки, обереги, аплікації кікімори, енергетичні батончики та сухий душ для захисників, демонстрували виконання фізичних вправ або хореографічних композицій, навчали прийомам надання першої домедичної допомоги, художнього розпису або ж елементам спортивного туризму та багато ще чого. Усі, хто долучився до заходу отримали електронний сертифікат від організаторів.

Ми надзвичайно пишаємось нашими учнями та педагогами. У такий важкий для країни час ви доводите, що українці кмітливі, творчі, креативні та розумні. Ви – наша гордість! Ми переконані, що з таким розумним і наполегливим поколінням ми обов’язково переможемо.