Гідний дебют юних геологів Миколаївщини

05-07 жовтня 2023 року відбулись Міжрегіональні геолого-краєзнавчі онлайн-змагання учнівської молоді «Юний геолог». Захід проводився Комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради спільно з Українським державним центром національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

У змаганнях взяли участь 14 команд з Запорізької, Сумської, Дніпропетровської, Миколаївської, Рівненської, Хмельницької та Харківської областей. Миколаївщину представляла команда «Новобузькі скити» (керівник: Сумарокова Ірина Володимирівна), вихованці гуртка «Геологічне краєзнавство» Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді, учні 9 класу Ліцею Новобузької міської ради.

За програмою заходу команди змагалися в конкурсах «Представлення команд», «Геологічна пам’ятка мого краю», «Геологи розповідають, геологи запитують», вікторині «Знавці геології». Цікавими і пізнавальними були  майстер-класи з мінералогії і геологічного спорядження, зустрічі з науковцями і краєзнавцями Дніпропетровської та Запорізької областей.

Юні геологи з Миколаївщини продемонстрували гідні результати, хоча це був перший досвід їх участі у такому заході. За підсумками конкурсу «Представлення команд» «Новобузькі скити» посіли ІІ місце.

Складними були умови конкурсу «Геологічна пам’ятка мого краю», адже вимагали проведення польових досліджень, написання дослідницької роботи і її захист під час змагань. Учасниця команди Поліна Гайдаєнко представила пошуково-дослідницьку роботу «Софіївські змії», яку юні краєзнавці підготували у  тісній співпраці з науковцями Регіонального ландшафтного парку «Приінгульський». І, як наслідок, цей конкурс та вікторина «Знавці геології» принесли в скарбничку команди з Миколаївщини дві бронзи.

У загальнокомандному заліку команда «Новобузькі скити» (керівник: Сумарокова Ірина Володимирівна) посіла 4 місце, лише дещицю поступившись бронзовим призерам.

Вітаємо юних краєзнавців та керівника з вдалим дебютом!