Миколаївщина за крок від подіуму: відбувся Чемпіонат України зі спортивного туризму

12-15 жовтня 2023 року Хмельниччина приймала Чемпіонат України зі спортивного туризму (пішохідний туризм – зв’язки) серед дорослих (віком від 18 років). До змагань долучились спортсмени-туристи з 9 областей України – Хмельницької, Чернігівської, Миколаївської, Тернопільської, Київської, Житомирської, Полтавської, Вінницької та м. Києва (усього 28 зв’язок). Миколаївщину представляли керівники гуртків і вихованці (колишні і нинішні) Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ), Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості (ділі – Вознесенський МЦДЮТ), Центру позашкільної роботи Галицинівської сільської ради (далі – Галицинівський ЦПР).

Широке представництво Миколаївської області і у складі Головної суддівської колегії, до якої увійшли методисти МОЦНПВТК УМ Трощенко В.О., Гладка О.В., керівник гуртків МОЦНПВТК УМ та Новобузьського Центру позашкільної освіти «Твій простір» Ловчієв Є.С., вчитель Вільнозапорізького ліцею Савченко С.О. і вчитель Станційної філії Новобузького ліцею № 1 Волобоєв О.В.

Змагання відбувались на двох дистанціях V класу: довгій – «Крос-похід» і короткій – «Смуга перешкод», у двох групах: чоловічі зв’язки і змішані зв’язки (у т.ч. жіночі).

Оновлений, і навіть, експериментальний, склад делегації Миколаївської області хоч і залишився цього разу без медалей, та все ж продемонстрував діже гідний результат. Серед змішаних – зв’язка Носков Ігор та Костюкова Марія (МОЦНПВТК УМ, Вознесенський МЦДЮТ) посіла 4 місце в загальному заліку, програвши третьому місцю лише за пріоритетом дистанцій. Зв’язка дівчат Колеснікова Марія та Беспояско Вікторія (МОЦНПВТК УМ, Галицинівський ЦПР) у заліку змішаних зв’язок 9-ті, але серед жіночих зв’язок – у них найкращий результат! Дуже непогано виступила і чоловіча зв’язка Пугачевський Дмитро – Яланський Андрій (Вознесенський МЦДЮТ, МОЦНПВТК УМ), хлопці 5-ті в загальному заліку.

Вітаємо учасників і їхніх тренерів Носкова І.П., Костюкова О.С. (Вознесенський МЦДЮТ, МОЦНПВТК УМ), Безпалого М.А. (Галицинвський ЦПР, МОЦНПВТК УМ).

Щирі слова вдячності за сприяння участі у Чемпіонаті делегації Миколаївської області адміністраціям закладів позашкільної та загальної середньої освіти, управлінню молоді та спорту Миколаївської обласної військової адміністрації та Миколаївській обласній федерації спортивного туризму.

Дякуємо Силам оборони України за можливість жити, працювати і змагатись, щоб рухатись далі!

Разом до Перемоги!!!