Миколаївщина презентувала здобутки куренів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Упродовж вересня – жовтня2023 року  Українським державним центром  національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді в рамках Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») (далі – Гра «Джура») проводився Всеукраїнський челендж «Топ-3 здобутки куреня», присвячений Дню Захисників і Захисниць України. До заходу долучились 235 роїв та куренів зі всієї України.

Активними учасниками заходу стали і представники Миколаївщини. Юні джури куреню імені Руслана Гранди (Зеленоярський ліцей з початковою школою та гімназією Веснянської сільської  ради, виховник: Дудчик Н.М.), куреню Євгена Корнафеля (Очаківський ліцей № 4 Очаківської міської ради, виховник: Череватенко О.Д.), куреню Олексія Алписпаєва (Бузький ліцей Бузької сільської ради, виховник: Топилін В.М.), рою «Єдність» (Бузький ліцей Сухоєланецької сільської ради, виховник: Рябош І.М.).

Юнаки та дівчата в публікаціях у мережі Facebook представили здобутки своєї діяльності упродовж року: доброчинність і волонтерство для воїнів Сил оборони України та внутрішньо переміщених осіб, проведення різноманітних акцій, участь у змаганнях і заходах національно- та військово-патріотичного спрямування, у т.ч. у місцевих та обласних в рамках Гри «Джура». Примітно, що юні джури постійно підтримують зв’язок з героями-оборонцями, наполегливо здобувають нові знання, продовжують вдосконалювати свої вміння та навички у військово-прикладній справі.

Звертаємо увагу усіх зацікавлених осіб на необхідність реєстрації первинних осередків Гри «Джура» в закладах освіти, адже це значно розширить спектр заходів, у яких юні патріоти зможуть взяти участь. Гра «Джура» у 2023 – 2024 н.р. продовжує набирати обертів. Запрошуємо усіх бажаючих долучатись до неї.

Дякуємо юним джурам, ви – достойні продовжувачі кращих національних і військових традицій нашої країни.

Віримо Збройним Силам України, віримо в нашу Перемогу!