Осінній «Лабіринт» у Миколаєві

В неділю 12 листопада 2023 року на території одного з парків м. Миколаєва Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) спільно з Відокремленим підрозділом Громадської організації «Федерація спортивного туризму» в Миколаївській області проведено міські змагання з орієнтування «Лабіринт». Незважаючи на вітряну погоду, до змагань долучились 72 учасники віком від 5 до 55 років, серед яких, здобувачі закладів освіти м. Миколаєва, Галицинівської, Ольшанської, Шевченківської територіальних громад та вихованці МОЦНПВТК УМ.

Змагання проходили серед хлопців і дівчат на трьох дистанціях – «Міні», «Лайт» і «Супер». Дистанції відрізнялись розміром, власне, лабіринту, його складністю, способом проходження і кількістю контрольних пунктів (КП), які повинні були віднайти учасники (5, 7, 14, відповідно) серед множини правильних і хибних.

У групі новачків і учасників до 14 років кращою з дівчат стала Федотова Василина (Котляревський ліцей Шевченківської ТГ, керівник: Ревва В.В.), а з хлопців – Дружинін Іван (команда «Пластуни Миколаєва», керівник: Чмельова Г.).

На дистанції «Лайт» переможців визначали ще й з урахуванням віку. Серед учасників до 14 років перемогу здобули Остремська Анастасія (м. Миколаїв) і Куплевський Вадим (Шостаківський ліцей Ольшанської ТГ, керівник: Кононіченко Л.В.), а серед старших 14 років – Беспояско Вікторія (Галицинівська ТГ, керівник: Безпалий М.А.) і Базовка Ігор (Шостаківський ліцей Ольшанської ТГ, керівник: Кононіченко Л. В.).

На найскладнішій дистанції, яка вимагала не лише вмінь орієнтувальника, але і неабияких акробатичних здібностей, щоб дістатись до КП, серед учасників до 18 років переможцями стали Челован Марія і Колесніков Володимир (обоє – МОЦНПВТК УМ, керівник: Колеснікова М.О.); серед дорослих – Колеснікова Марія (МОЦНПВТК УМ) та Остремський Микола (м. Миколаїв).

Вітаємо учасників і переможців змагань!

Дякуємо Збройним Силам України і щиро радіємо, що є можливість, щоб в миколаївських парках знов лунав дитячий сміх та лунали об’яви: «На старт запрошується…», «Найкращий результат показав…»!!

Разом до Перемоги!