Навчаємо і навчаємось мінній безпеці

17 листопада 2023 року Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства  учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено онлайн-заняття обласної школи «Патріот». Учасниками заходу стали представники 42 закладів освіти з 16 громад області та міста Миколаєва (понад 300 осіб).

І хоч основний фокус заходу зосереджувався на підвищенні знань і вмінь вихованців гуртків військово-патріотичного напряму з розділу «Саперна підготовка», але й для інших здобувачів освіти і педагогів надана інформація мала також прикладний характер. Основну увагу усіх присутніх  організатори акцентували на трьох «золотих» правилах безпеки: «не чіпай!», «не підходь!», «телефонуй 101 або повідом дорослих!».

Спікерами заняття виступили педагоги МОЦНПВТК УМ – Мінаков Володимир Андрійович, завідувач відділу патріотичного та національного виховання, і Череватенко Олег Дмитрович, керівник гуртка «Джура» МОЦНПВТК УМ, вчитель Очаківського ліцею Очаківської міської ради.

Учасники заходу детально розглянули поняття «вибухонебезпечні предмети», «протитанкові міни», «протипіхотні міни», «розтяжка»,  «кішка», «електродетонатор» тощо. Спікери проаналізували різновиди і тактико-технічні характеристики мін, особливості та ознаки встановлення мін, способи їх виявлення й порядок подолання вибухових загороджень. Доповідачі, максимально унаочнивши свої виступи зображеннями, схемами і навчальними відео, окремо зупинились на правилах поведінки в небезпечних місцях, вимогах мінної безпеки. Змістовним також стало жваве обговорення у форматі «запитання – відповідь» між спікерами і слухачами, у ході якого поглиблювалась і конкретизувалась основна інформація заняття.

На черзі – перевірка рівня засвоєння змісту онлай-заняття. Усіх бажаючих запрошуємо до участі у турі «Мінна безпека»  відкритої Першості МОЦНПВТК УМ з військово-прикладних видів змагань, який відбудеться уже цієї п’ятниці, 24 листопада 2023 року.

Дякуємо Збройним Силам України за можливість працювати та проводити заняття для дітей і молоді.

Разом до Перемоги!