Заходи МОЦНПВТК УМ до Дня Збройних Сил України та Дня Святого Миколая

Усі ми починаємо звикати до відзначення нерухомих релігійних дат за  новоюліанським (григоріанським) календарем. І, мабуть є щось дуже символічне у співпадінні знакових для українців свят. Відтак, з цього року, 6 грудня об’єднало вшанування пам’яті святителя Миколая Чудотворця, який дарує нам віру в дива, і  відзначення Збройних Сил України, титанів, які дива здійснюють.

Колектив Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) не залишився  осторонь цих процесів. Кожен бажаючий міг знайти захід до вподоби.

В гуртках МОЦНПВТК УМ пройшли святкові і урочисті заходи, сторінки роїв і куренів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура» ) в мережі Facebook мерехтіли відеопривітаннями як дітей, так і дорослих з Днем Святого Миколая та Днем Збройних Сил України.

У співпраці зі студентською радою Чорноморського національного університету імені Петра Могили, педагоги МОЦНПВТК УМ 6 грудня на території університету провели студентський турнір з лазертагу. Учасниками змагань стали студенти чотирьох факультетів: економічного, комп’ютерних наук, філологічного та медичного. Напередодні турніру молоді юнаки та дівчата з 7 команд закладу освіти («Дивергенти», «Байрактарчики», «ЛюблюМаму», «189 ОЛШБР», «Команда № 2», «Sunrise», «Nacht  igeL», всього понад 50 учасників) розробляли стратегію  гри та визначали ролі для кожного з гравців у майбутніх поєдинках.  Студентські двобої відбувались за олімпійською системою – «програв – вибув», що, в свою чергу, забезпечувало динамічність та видовищність заходу. Як і у будь-яких змаганнях, у підсумку визначилися призери та переможець студентського турніру: ІІІ місце здобула команда економічного факультету «Команда №2» (капітан Стерлєв Євген), ІІ місце зайняла збірна команда чотирьох факультетів «Nacht igeL» (капітан Олексієнко Єгор), І місце у динамічній фінальній грі виборола збірна команда економічного факультету та факультету комп’ютерних наук «ЛюблюМаму» (капітан Зозуля Валерія).

Усім відомо, що Святий Миколай дарує гостинці і солодощі тільки тим, хто був чемним у цьому році. А найчемнішими точно були наші Захисники і Захисниці! Саме так подумали педагоги МОЦНПВТК УМ і започаткували Акцію «Смаколики Найчемнішим», яка розпочалась 6 грудня і триватиме до 25 грудня 2023 року (деталі акції – http://surl.li/oawul). Запрошуємо педагогів і здобувачів освіти долучитись. То ж, новорічно-різдвяні свята тільки починаються!

Переконані, що усі українці у своєму листі Святому Миколаю загадали одне спільне бажання – Переможного Миру, і віримо, що воно обов’язково здійсниться!

Слава Україні!