Конкурс-захист МАН 2023-2024: готуємось разом!

Щороку талановиті учні, які є членами Малої академії наук, готуються презентувати свої напрацювання на загал. На що варто звернути особливу увагу юним науковцям, щоб гідно підготуватися до захисту дослідницького проєкту? Відповідь на це питання вже багато років турбує МАНівців і кожен має свій секрет.

Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) у період з 8 по 12 грудня 2023 року у відділеннях історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю Миколаївського обласного територіального відділення МАН України проведено зимову сесію для слухачів, які мають рукописний варіант наукової роботи та готуються до конкурсу-захисту у поточному навчальному році (всього 35 учасників).

 З учнями відділень, які функціонують при МОЦНПВТК УМ,  працювали керівники відповідних секцій МАН – кращі науково-педагогічні працівники міста Миколаєва. Під час сесії юні науковці отримали конкретні настанови, консультації та практичні поради з написання та оформлення їхніх проєктів, створення презентацій і постерів, ознайомилися з особливостями та ходом проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких та пошукових робіт учнів – членів МАН України у 2023-2024 навчальному році. Інфлюенсери звернули особливу увагу учнів на підготовку до виступу з доповіддю та ведення дискусії, адже саме від їх ефективності багато в чому залежатиме загальний результат захисту.

Сподіваємось, що рекомендації науковців та педагогів будуть запорукою вагомих успіхів у подальшій роботі!