Підведено підсумки першого етапу Кубку з туристської майстерності

Спортивне орієнтування – один з найцікавіших видів спорту. А для туриста, орієнтування – це також один з елементів підготовки до походів. Саме уміння користуватися картою, читати умовні знаки є запорукою того, щоб без проблем пройти маршрут і повернутись додому.

Саме на визначення рівня знань і вмінь з топографії й орієнтування спрямовувався перший етап Кубку з туристської майстерності відкритої Першості МОЦНПВТК УМ зі спортивного туризму, який відбувся у неділю, 19 грудня 2023 року. Змагались за звання кращого 102 учасника і учасниці з Миколаївської (Вознесенська, Нового Бугу, Казанки, Галицинівської, Ольшанської та Шевченківської територіальних громад, МОЦНПВТК УМ), Запорізької, Кіровоградської, Київської, Сумської, Хмельницької областей та, вже звичні для цьогорічних змагань – представники  іспанської Каталонії (м. Барселона).

Юні туристи у двох вікових групах, окремо серед хлопців і дівчат розв’язували топографічні завдання і тести, ситуативні задачі з орієнтування у форматі Google-form: розбирались в сторонах горизонту, шукали Говерлу, вимірювали  відстані по карті, розмірковували, куди піти по воду, вирішували, де у гори верх, а де – низ, мудрували над задачами на логіку, і, звісно ж, розгадували таємниці топознаків. І все це потрібно було встигнути за відведений суддями час!

У молодшій віковій групі, на жаль серед призерів немає жодного представника Миколаївщини (то ж педагогам і вихованцям є над чим працювати). Переможцями стали представники Кіровоградщини (м. Світловодськ) Оніщенко Ростислав і Лимаренко Вікторія (тренер: Кімбірська Н.В.); срібні призери – юні туристи Сумщини Булах Артем (тренер: Федченко Т. М.) і Крамаренко Альбіна (тренер: Сталинський В.О.); на третьому місці – Клименко Віталій і Гузенко Вікторія (Запорізька область, тренер: Микалюк С.М.)

У старшій віковій групі помітне домінування вихованців Центру позашкільної освіти Кролевецької міської ради Сумської області. У їхній скарбничці золото (Страфун Кирил і Саприка Марина), бронза –  у хлопців (Левітін Олег) і срібло – у дівчат (Коротич Анастасія). Вітаємо призерів і їх тренера – Ростальну В.В.!

Приємно, що на п’єдесталі пошани у цій віковій групі двоє юних спортсменів-туристів з Миколаївщини –  Чернов Данило (друге місце серед хлопців, Новобузький центр позашкільної освіти, тренер: Ловчієв Є.С.) і Войтова Дар’я (третє місце серед дівчат, Вознесенський міський центр дитячої та юнацької творчості, тренери: Носков І.П., Костюков О.С.).

Дякуємо всім учасникам! Щирі вітання переможцям і призерам!

Бажаємо успіхів юним туристам у наступних змаганням!

Дякуємо Силам безпеки й оборони України за можливість жити, працювати і змагатись!

Разом до Перемоги!