Відбулась педагогічна рада Миколаївського обласного Центру національно.патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівськох молоді

Педагогічна рада в закладі позашкілля – це не формальний захід, а місце, де народжуються ідеї, плануються інновації та обговорюються ключові питання розвитку освітнього процесу.

З метою визначення змісту і перспективних напрямів діяльності, 18 грудня 2023 року у змішаному режимі відбулася педагогічна рада Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ).

Завершення року спонукає до підведення певних підсумків і побудови планів. Саме тому ключове питання педагогічної ради спрямовувалось на обговорення плану роботи МОЦНПВТК УМ на 2024 рік. Колективу його проєкт презентувала директор закладу Т.Г. Андрійчук. Особливу увагу Тетяна Григорівна звернула на ті масові заходи, проведення яких здійснюватиметься у розрізі виконання плану всеукраїнських заходів за туристсько-краєзнавчим, військово-патріотичним та дослідницько-експериментальним напрямами позашкілля і плану роботи департаменту освіти і науки Миколаївської облвійськадміністрації.

У конструктивній взаємодії пройшло також обговорення планів роботи відділів МОЦНПВТК УМ на наступний рік, з якими познайомили присутніх їх завідуючі Т.О. Горбова, О.В. Овсяннікова, В.А. Мінаков, методисти І.П. Зьомша та В.О. Трощенко.

За підсумками розгляду першого питання, план роботи МОЦНПВТК УМ на 2024 рік затверджено і подано на погодження до департаменту освіти і науки (з основними заходами, проведення яких заплановане МОЦНПВТК УМ у 2024 році, можна познайомитись за покликанням http://surl.li/okrrt ).

Значну увагу педагогічною радою також приділено питанням підвищення кваліфікації методистів і керівників гуртків, як у процесі навчання у суб’єктів, що мають відповідні ліцензії та акредитовані програми, так і її організації в закладі для педагогів області шляхом неформальної освіти. З планом підвищення кваліфікації педагогічних працівників МОЦНПВТК УМ у 2024 році присутніх познайомила заступник директора з навчально-виховної роботи І.П. Єрмакова. Ірина Павлівна наголосила, що підвищення кваліфікації педагога позашкільного навчального закладу – це не просто обов’язок, але й можливість для професійного зростання та створення для вихованців найкращих умов для навчання та розвитку.

З метою приведення у відповідність вимогам нормативно-правових актів та оптимізації процесу оформлення результатів неформальної та інформальної освіти, рішенням педагогічної ради внесені зміни до Порядку видачі та обліку сертифікатів учасників методичних заходів, що проводяться МОЦНПВТК УМ.

Педагогічна рада пройшла продуктивно, насичено, змістовно, в атмосфері обміну досвідом та ділового співробітництва всіх педагогів.

Щиро сподіваємось, що навіть найоптимістичні плани МОЦНПВТК УМ на прийдешній 2024 рік справдяться!

Дякуємо Силам безпеки і оборони України за можливість працювати і планувати майбутнє!

Разом до Перемоги!