Продовжує роботу “Школа тренерів”

22 грудня 2023 року методистами Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проведено другий курс лекцій в рамках семінару-практикуму підвищення кваліфікації педагогічних працівників «Школа керівників туристських гуртків» (далі – Школа).

До заняття доєднались 47 слухачів з різних куточків України (м. Київ, Миколаївська, Вінницька, Хмельницька, Дніпропетровська, Житомирська, Запорізька, Херсонська, Кіровоградська, Черкаська, Чернівецька, Чернігівська, Київська, Одеська області) та м. Барселони (Іспанія). Для охочих, які не змогли приєднатисяь, організаторами підготовлені відеоматеріали для самостійного опрацювання.

Досвідчені тренери, які виховали не одне покоління висококласних спортсменів-туристів, методисти МОЦНПВТК УМ Трощенко В.О. і Гладка О.В. ділилися власними напрацюваннями з  організації онлайн-занять зі спортивного туризму, варіантами різноманітних вправ, тестів та квестів, які можна проводити у дистанційному режимі.

Окрему увагу у ході Школи приділили питанням тактичної підготовки спортсменів-туристів. Учасники школи мали можливість переконатися в складності оцінки тактичних задумок команди, спробувати самотужки визначити різноманітні фактори, що впливають на тактику проходження окремих етапів змагань, проаналізувати на основі відеоматеріалів тактичні помилки однієї з команд під час виступу на Кубку України тощо.

Наступне заняття Школи відбудеться уже у новому році. А перерву в заняттях учасники можуть з користю використати, попрацювавши над вирішенням тактичних задач, що входять до збірки “64 завдання з тактики пішохідного туризму” (укладачі – Трощенко В.О., Гладка О.В.) .