Відбулись змагання з тактичної медицини

Одна з важливих умов зменшення втрат особового складу в умовах воєнних дій – вчасне і кваліфіковане надання першої допомоги безпосередньо на полі бою – тактична медицина. Загальноприйнятий протокол надання домедичної допомоги ТССС повинен знати і виконувати кожен військовослужбовець. Саме тому розділ тактичної медицини є обов’язковою складовою навчальних програм предмету «Захист України» та гуртків військово-патріотичного напряму позашкільної освіти.

З 16 по 21 грудня 2023 р. Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) в режимі онлайн проведено змагання туру відкритої Першості МОЦНПВТК УМ з військово-прикладних видів на дистанції «Тактична медицина».

Учасниками змагань стали 17 команд учнів (вихованців) закладів загальної середньої та позашкільної освіти з 14 громад області та міста Миколаєва (всього 96 осіб).

За умовами туру, команди повинні були надати організаторам відео своєї роботи на двох умовних локаціях: «Обстріл, червона зона», «Жовта зона, огляд та надання допомоги». Суддівською колегією детально аналізувалось дотримання кожним учасником і командою, в цілому, послідовності і правильності дій на кожній локації. Результат змагань визначався за найменшою сумою отриманих штрафних балів.

Виступ більшості команд засвідчив, що всі учасники змагань на достатньому  рівні засвоїли дії з надання допомоги умовному пораненому у «червоній зоні», вміло накладають турнікет, здійснюють евакуацію та її вогневе прикриття. Разом з тим, потребують доопрацювання дії команди в «жовтій зоні», зокрема – порядок здійснення вторинного огляду пораненого.

У підсумковому протоколі: ІІІ місце зайняла команда «Побратими» (Новобузький Центр позашкільної освіти «Твій простір», керівник: Мішенін Андрій Олександрович), срібними призерами стала команда «Компас-2», а переможцем  –  команда «Компас» (обидві – МОЦНПВТК УМ, керівник: Мінаков Володимир Андрійович).

Вітаємо переможців та призерів!

Дякуємо нашим Захисникам та Захисницям за кожен новий день, за можливість навчатися і навчати!

Віримо в Сили безпеки і оборони України!

Наші знання для Перемоги!