Проведено актуальний семінар для керівників гуртків військово-патріотичного напрямку та вчителів предмету «Захист України»

Професія  оператора  дрону  для повітряної  зйомки  з’явилася  близько 6 років тому завдяки новому рівню розвитку комп’ютерів, мікро-механіки, відео технологій. Сьогодні ми спостерігаємо справжній бум у цій галузі. Зараз, коли оператори дронів довели свою високу ефективність на фронті постала актуальність та необхідність навчання пілотів-операторів БПЛА.

17 січня 2024 Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного  виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді було проведено навчальний онлайн семінар «Підготовка та проведення змагань операторів БПЛА  для керівників гуртків військово-патріотичного напрямку тат вчителів предмету «Захист України».

У семінарі  взяли  участь  понад  60 педагогів закладів загальної середньої та позашкільної освіти міста Миколаєва та області.  

З вітальним словом до учасників семінару  звернулася директорка МОЦНПВТКТ УМ, Тетяна Андрійчук. В своєму виступі керівниця наголосила на актуальності проблеми навчання операторів БПЛА серед учнівської молоді, а також на тому,  що колектив Центру завжди  тримає  хвилю  сучасного  освітнього  простору, ставить пріоритетні завдання  своєї  діяльності.

Володимир Мінаков, завідувач відділу національного та патріотичного виховання, в своєму виступі ознайомив  учасників з основними характеристиками БПЛА та їх класифікацією, основами керування дроном, видами симуляторів польотів, алгоритмом роботи, організацією навчальної діяльності з молоддю, порядком проведення майбутніх змагань операторів БПЛА тощо.   

Наприкінці семінару педагоги  обговоривали  питання  організації та проведення  запланованих  змагань операторів БПЛА, учасникам  заходу було надано методичні рекомендації