Патріотичний марафон до Дня Соборності України

Вже традиційно, упродовж січня, Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проводилась серія заходів в рамках Патріотичного марафону, присвяченого Дню Соборності України (далі – Марафон). Проведення Марафону висвітлювалось за хештегом #Патріотичний_марафон2024 на сторінках МОЦНПВТК УМ та закладів освіти Миколаївщини у мережі Facebook.

Яскравим, видовищним і масовим, як завжди, став обласний етап Всеукраїнської фотовиставки до Дня Соборності України: «Україна – це ми!». Його учасниками стали учні, вихованці, учнівські колективи, гуртки, об’єднання, заклади освіти Арбузинської, Братської, Бузької, Веселинівської, Веснянської, Доманівської, Єланецької, Степівської, Миколаївської, Куцурубської, Нечаянської, Ольшанської, Первомайської, Радсадівської, Снігурівської, Шевченкіської, Кривоозерської, Прибузької, Прибужанівської, Новобузької, Галіцинівської, Коблівської, Березанської, Березнегуватської, Баштанської, Очаківської територіальних громад та міста Миколаєва. Всього до участі у заході надійшло понад 800 робіт.

Для участі у Всеукраїнській фотовиставці вже направлені роботи переможців обласного етапу: Максименка Павла (Кривоозерський ліцей № 2 Кривоозерської селищної ради), Федорчук Діани (Зеленогайський ліцей Шевченківської сільської ради), авторських колективів старшої групи хореографічного колективу «Зорепад» (Синюхинобрідський ліцей Синюхинобрідської сільської ради), вихованців гуртка «Наш край» (Анатоліївський ліцей Коблевської сільської ради) та учнів 11 класу Возсіятського ліцею Єланецької селищної ради.

З фотороботами обласного етапу Фотовиставки можна познайомитись на сторінці МОЦНПВТК УМ в соціальній мережі Фейсбук (http://surl.li/qarpg), а з роботами учасників з усієї України – за хежтегом #УДЦНПВ#фотовиставка#Українацеми.

Близько 10 000 здобувачів освіти з усієї України демонстрували знання та виявляли свою любов до рідної країни, виконуючи завдання квесту «З Україною в серці», розробленим на національній освітній платформі «Всеосвіта» (автор – культорганізатор, керівник гуртків МОЦНПВТК УМ Нафталімова М.В.). За легендою квесту, учасники допомагали археологам знайти ключі до артефакту, розкриваючи таємниці етапів, подорожуючи містами України, шукаючи відповіді разом з псом Патроном. Усі, хто успішно подолав випробування квесту, отримали електронні сертифікати.

Змістовною та цікавою стала зустріч учасників кіноклубу «Ті, хто змінили нашу історію». Організатори запропонували до самостійного перегляду фільм «Антон і червона химера» (2021 р., Україна – Грузія, реж. Заза Урушадзе), а потім, близько 80 учасників з міста Миколаєва та області зустрілись в режимі онлайн щоб поділилися своїми враженнями від перегляду кінострічки, думками про розгортання художнього сюжету та реалістичність подій 1919 року на півдні України, проаналізувати головних героїв, які через все своє життя пронесли

вірність дитячій дружбі. Крім того, своїми думками щодо фільму діти мали змогу поділитися на інтерактивній дошці Padlet (http://surl.li/qarxw).

Усі, хто долучився до заходів у рамках Патріотичного марафону 2024, отримають електронні сертифікати учасників.

Дякуємо Силам безпеки і оборони України за можливість зустрічатись, працювати і розвиватись на рідній українській землі!

Разом до Перемоги!