Спортсмени-туристи Миколаївщини змагались на особистій смузі перешкод

18 лютого 2024 року відбулись відкриті обласні змагання зі спортивного туризму в закритих приміщеннях (пішохідний туризм, особисто) (далі – Змагання). Захід організовано Відокремленим підрозділом Громадської організації «Федерація спортивного туризму України» в Миколаївській області, спільно з Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) та Громадською організацією «Туристський клуб «Вознесенськ», за підтримки управління молоді та спорту Миколаївської обласної військової адміністрації.

Примітною особливістю стало те, що вперше від початку повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України, Змагання такого рівня проходили в звичайному (офлайн) режимі (звичайно ж, з дотриманням усіх безпекових вимог).

До заходу долучились 52 учасника, які змагались на дистанціях чотирьох класів, окремо серед хлопців і дівчат. Автором і втілювачем особистої смуги став Ігор Носков, Майстер спорту України, керівник гуртків Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості (далі – Вознесенський МЦДЮТ) та МОЦНПВТК УМ. Складна і завзята боротьба (часто не лише з умовами дистанції, але і з самим собою) захоплювала не лише юних спортсменів-туристів, але й організаторів, і членів суддівської колегії.

Змагання відбулись і за їх підсумками:

– на дистанції 1-го класу п’єдестал пошани вибороли представники двох команд: у хлопців – Ольшанської ТГ (тренер: Кононіченко Л.В.) – Фабріціус Нікіта, Сінчук Денис та Сапіро Єгор; у дівчат – представниці МОЦНПВТК УМ (тренери: Колеснікова М.О., Гончаренко Г.Є.) – Колеснікова Софія, Макаренко Раїса і Макаренко Валентина;

– на дистанції 2-го класу домінували вихованці з Вознесенщини (тренери: Носков І.П., Костюков О.С.): Мусійко Микола (І місце) і Носков Олександр (ІІІ місце) серед хлопців, Ананенко Олександра (І місце) та  Івон Аліса (ІІ місце) серед дівчат. У когорті призерів також Аннюк Юрій (ІІ місце), команда Ольшанської ТГ (тренер: Пащенко О.О.) і Кричевська Діана, команда МОЦНПВТК УМ (тренер: Колеснікова М.О.);

– на дистанції 3-го класу серед хлопців – 1  місце – Колесніков Володимир (МОЦНПВТК УМ, тренер: Колеснікова М.О.), 2 місце – Яценко Денис (МОЦНПВТК УМ (тренер: Гладка О.В.) – Вознесенський МЦДЮТ (тренери: Носков І.П., Костюков О.С., Мороз М.Ю.)), 3 місце – Дзвоник Артем (Вознесенський МЦДЮТ, тренери Носков І.П., Костюков О.С.); а серед дівчат – 1 місце – Гулордава Ася (Вознесенський МЦДЮТ, тренер: Носков І. П.), 2 місце – Шмиговська Софія, 3 місце – Соловйова Валерія (обидві – МОЦНПВТК УМ (тренер: Гладка О.В.) – Вознесенський МЦДЮТ (тренери: Носков І.П., Костюков О.С., Мороз М.Ю.));

– на дистанції 4-го класу, найскладнішій, перемогу святкували Майстри спорту України Носков Ігор (МОЦНПВТК УМ – Вознесенський МЦДЮТ) і Колеснікова Марія (МОЦНПВТК УМ). На ІІ місці – Яланський Андрій і Бабенко Єлизавета (обоє – МОЦНПВТК УМ (тренери: Гладка О.В., Колеснікова М.О.) – Вознесенський МЦДЮТ (тренери: Носков І.П., Костюков О.С.). На третій сходинці – Зубець Костянтин (МОЦНПВТК УМ, тренери: Колеснікова М.О., Лисунець О.С., Пушкаренко В.Д.) і Годя Анастасія (Вознесенський МЦДЮТ, тренери: Носков І.П., Костюков О.С.).

Вітаємо переможців і призерів відкритих обласних змагань зі спортивного туризму в закритих приміщеннях (пішохідний туризм, особисто)!

Щиро дякуємо організаторам, спонсорам, батькам і педагогам за підтримку прагнення підростаючого покоління до здорового способу життя, фізичного та інтелектуального розвитку і самоудосконалення!

Дякуємо Силам оборони і безпеки України за можливість жити і займатись улюбленим видом спорту!