Відбулись змагання з надання домедичної допомоги

Завершилось суддівство 2 етапу Кубку з туристської майстерності відкритої Першості Миколаївського обласного центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства (далі – МОЦНПВТК УМ) на дистанції “Надання домедичної допомоги”. З 11 по 16 лютого 2024 року юні спортсмени-туристи готували відео, на яких демонстрували свої вміння і навички, і надавали їх на розгляд суддівської колегії..

Учасники кожної вікової групи отримали по 3 ситуації, в яких потрібно було надати допомогу “потерпілому” в умовах туристського походу. Молодшій групі потрібно було впоратись з тепловим ударом, розбитим коліном та опіком І ступеню. Завдання для старшої групи вимагали не тільки володіння навичками надання першої домедичної допомоги, але й організації командної роботи: рятували “потопельника”, допомагали при переохолодженні, іммобілізували кінцівку при закритому переломі.

Упродовж тижня суддівська колегія детально аналізувала надані учасниками відеоматеріали. Цього разу до змагань долучились 50 спортсменів-туристів з МОЦНПВТК УМ, м. Вознесенська, м. Нового Бугу, Казанківської та Ольшанської територіальних громад Миколаївщини, Запорізької, Кіровоградської та Сумської областей. Більшість учасників гідно впорались з поставленим завданням і можна бути впевненими, що вони не розгубляться в будь-якій складній ситуації.

Серед хлопців молодшої групи найкращим медиком виявився Костюков Костянтин (Вознесенський міський центр дитячої та юнацької творчості, тренери: Носков І.П., Костюков О.С.). Він не тільки спокійно та впевнено надавав допомогу, але й встигав заспокоювати “потерпілого”, надаючи також і психологічну підтримку. Друге та третє місце посіли Булах Артем та Семенко Дмитро, вихованці Центру позашкільної освіти Кролевецької міської ради Сумської області (тренер: Федченко Т.М.).

Високий рівень підготовки вихованців Центру позашкільної освіти Кролевецької міської ради показали і дівчатка Бузовська Софія та Іваницька Валерія (тренер: Федченко Т.М.), які посіли перше та друге місце серед дівчат молодшої групи. На третьому місці – Лимаренко Вікторія (Центр військово-патріотичного виховання Світловодської міської ради Кіровоградської області, тренер: Кімбірська Н.В.).

У старшій віковій групі впевнено лідирували вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості Казанківської селищної ради (тренер: Гордійчук С.Т.). Серед хлопців перше та друге місце, відповідно, посіли Гордійчук Кирило та Павелко Олександр. Серед дівчат – Ревенко Анна та Жильцова Валерія. Гуртківці показали чудову командну роботу і чітке розуміння своїх дій.

На третьому місці серед хлопців – Зубець Костянтин (МОЦНПВТК УМ, тренер: Колеснікова М.О.), а серед дівчат – Пащенко Анна (команда Ольшанської ТГ, тренер: Пащенко О.А.).

Вітаємо переможців і призерів чергового етапу Кубку з туристської майстерності відкритої Першості МОЦНПВТК УМ зі спортивного туризму!