Юні спортсмени-туристи Миколаївщини – бронзові призери Кубку України

9-10 березня  2024 року відбувся Кубок України серед юнаків з пішохідного туризму в приміщенні – Відкриті змагання Київської області «Меморіал пам’яті А.С. Федорчука». Враховуючи реалії сьогодення, взяти участь у змаганнях змогли лише 11 команд юних спортсменів-туристів з Київської, Миколаївської, Чернігівської, Вінницької, Полтавської, Тернопільської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської, Черкаської та Кіровоградської областей.

Нашу область представляли Яценко Денис, Гулордава Ася (дебютантка збірної), Колесніков Володимир, Соловйова Валерія, Шмиговська Софія, вихованці Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання туризму та краєзнавства учнівської молоді та Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості. Готували спортсменів до змагань методисти і керівники гуртків цих закладів – Гладка О.В., Колеснікова М.О., Носков І.П. та Трощенко В.О.

Учасники змагалися на двох дистанціях – “Особиста смуга перешкод” ІІ класу складності та “Командна смуга перешкод” ІІІ класу складності. І на обох дистанціях наша команда посіла 3 місце

Беззаперечними лідерами змагань, вже традиційно, були господарі залу – команда Київської області. Вітаємо їх із заслуженою перемогою!

А от за 2 – 4 місця розгорнулася справжня боротьба. Аж три команди – Миколаївської, Тернопільської та Чернігівської областей у підсумковому протоколі набрали однакову кількість очок. Відтак, місце розподілялись з урахуванням, обумовленого регламентом змагань, пріоритету дистанції. Лише дещиці не вистачило юним спортсменам-туристам з Миколаївщини до другого місця. То ж, у підсумку, миколаївська делегація – третя!

Дякуємо суперникам за безцінний досвід та цікаву боротьбу!

Дякуємо організаторам за цікаві змагання та підтримку молоді, за створення комфортних та безпечних умов для дітей!

Дякуємо батькам вихованців за довіру!

Дякуємо Збройним Силам України за  можливість  виховувати підростаюче покоління! Все буде Україна!