Підведено підсумки відкритої Першості МОЦНПВТК УМ з військово-прикладних видів змагань

Упродовж багатьох років Миколаївським обласним Центром національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді (далі – МОЦНПВТК УМ) проводяться змагання в рамках відкритої Першості з військово-прикладних видів. Не став винятком і 2023 – 2024 навчальний рік. І хоч безпекова ситуація на території Миколаївської області змусила організаторів проводити заходи винятково в режимі онлайн, та це не завадило учасникам команд якнайкраще продемонструвати свої здатності, набуті у процесі опанування навчального предмета «Захист України» і у ході занять гуртків військово-патріотичного напряму.

У змаганнях з різних видів військово-прикладної підготовки взяли участь 40 команд закладів освіти Миколаївської області: Бузької, Березнегуватської, Степівської, Ольшанської, Очаківської, Новобузької, Шевченківської, Южноукраїнської, Мостівської, Мішково-Погорілівської, Синюхинобридської, Галицинівської, Благодатненської, Новоодеської, Веселинівської, Веснянської, Вознесенської Чорноморської, Коблівської, Березанської, Вільнозапорізької, Сухоєланецької, Шевченківської територіальних громад та м.Миколаєва.

Календар відкритої Першості з військово-прикладних видів включав чотири тури: «Мінна безпека» (листопад), «Тактична медицина» (грудень), «Змагання операторів БПЛА» (лютий), «Тактико-спеціальна підготовка» (березень). А переможець загального заліку визначався за найменшою сумою місць, зайнятих у турах.

Варто відзначити високу активність команд у змаганнях з мінної безпеки, гарні знання і розвинені навички з надання домедичної допомоги та евакуації пораненого, а продемонстровані вміння з тактико-спеціальної підготовка засвідчили позитивну динаміку здійснення групових дій. У цьому навчальному році вперше проводилися змагання операторів БПЛА, якими дуже зацікавилася наша молодь. Уже зараз можна говорити про подальший розвиток цього виду та проведення у повоєнний час як окремого змагання за кількома напрямками.

То ж вітаємо переможців та призерів відкритої Першості МОЦНПВТК УМ з військово-прикладних видів змагань 2023 – 2024 н.р.:

ІІІ місце здобула команда «Степові соколи» (Зеленоярький ліцей з початковою школою та гімназією Веснянської сільської ради, керівник Дудчик Наталія Миколаївна)

на ІІ місці – команда «Січ» (Березнегуватський ліцей Березнегуватської селищної ради, керівник Горбунов Олександр Володимирович)

Переможцем Першості стала команда «Компас» (МОЦНПВТК УМ, керівник Мінаков Володимир Андрійович).

Дякуємо організаторам, суддівській колегії і керівникам команд за системну роботу у сфері військово-патріотичного виховання учнівської молоді!

Бажаємо всім учасникам зростання, подальших успіхів та нових перемог!

Дякуємо Силам безпеки і оборони України за можливість проводити змагання!

Все буде Україна!