Свято для наймолодших вихованців до Всесвітнього день туризму

27 вересня 2024 року педагоги Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді провели святковий захід з нагоди Всесвітнього дня туризму для вихованців одного із закладів дошкільної освіти м. Миколаєва.

Свято, що отримало назву “Туристичний експрес: від пригод до відкриттів!” стало справжнім вибухом емоцій, наповнивши день дітей яскравими враженнями, маленькими викликами та великими перемогами. Понад 100 учасників поринули у світ пригод, де кожен крок вів до нових відкриттів.

Мотузковий парк став першим пунктом подорожі, де діти спритно проходили навісні мости, переборюючи не лише неслухняні і підступні переправи, зачепи і мотузки, але і власний страх висоти З вітерцем в обличчя і щирим сміхом, маленькі туристи долали перешкоди, відчуваючи себе справжніми героями пригодницьких історій, де кожен успішний крок – маленька перемога над собою.

Наступна зупинка – “Археологічні розкопки”. Маленькі дослідники взяли до рук щіточки та вирушили у захопливу подорож у часі, шукаючи сховані артефакти. Ці міні-скарби відкривали їм таємниці давніх часів, вчили цінувати історію та минуле. Кожен знайдений “артефакт” ставав символом нових знань та вмінь, що назавжди залишаться у дитячих серцях.

Популярністю у маленьких учасників свята користувалась також спеціально облаштована фотозона, відвідавши яку вони отримали нагоду «відпочити біля вогнища», сховатись від вітру у затишному наметі, «помандрувати з наплічником».

А фінальним етапом стала смуга перешкод, де кожен відчув себе справжнім спортсменом-туристом. Між вибором елементу туристського спорядження, тунелем та лабіринтом діти вчилися працювати в команді, підтримувати одне одного та радіти кожному кроку вперед.

Під ніжним сонячним промінням, у колі друзів та педагогів, свято перетворилося на справжню подорож у світ дитячої мрії та безмежних можливостей. Організатори подбали про те, щоб малюки не тільки весело провели час, але й отримали корисні знання про світ туризму.