Мандруючи казкою

24 вересня дитяче містечко «Казка» зустрічало своїх численних гостей зовсім нетрадиційно – в цей день господарями тут  були представники позашкільної освіти Миколаївської області.  В рамках обласного свята позашкілля  4 обласні позашкільні заклади могли презентувати, знайомити, захоплювати та демонструвати свої вміння. А наш заклад в цей день відмічав подвійне свято – Всесвітній день туризму. І відзначали ми його як завжди: активно, весело та пізнавально.

Виставка фотографій, кубків та медалей розповіла про наші досягнення, перемоги та здобутки, робочі будні, вихованців та педагогів. 

Свої двері для всіх бажаючих відкрили наші казкові міста: місто Туристів, що зустрічало гостей заплутаними туристськими стежками, цікавими майстер-класами з техніки в’язання вузлів та екстремальної переправи, ігровою програмою «Казковий лабіринт». Місто Рятувальників, в організації якого взяли участь вихованців гуртка «Школа безпеки» та Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Миколаївській області, навчало присутніх як діяти в екстрених ситуаціях, надавати допомогу постраждалим та навіть спробувати себе в ролі пожежника – самостійно гасити пожежу зі справжньої пожежної машини та справжнім вогнегасником в найсправжнісінькій пожежній формі! Вихованці гуртка «Юні велотуристи» показали свій високий рівень майстерності з екстремального та фігурного водіння велосипеда.  Надзвичайно захопливе та яскраве стало місто Краєзнавців: тут працював етномайданчик, майстер-класи: «Виготовлення прикрас з бісеру», «Розпис в українському народному  стилі», «Обереги мого життя», «Плетіння браслету стрічками», «Квілінг», «Об’ємна вишивка» . Ви мрієте знайти справжній тисячолітній скарб? Тоді вам в місто Археологів! Саме тут можна було потренуватись в проведенні археологічних розкопок зі справжніми тисячолітніми артефактами.  Козацька громада м. Миколаєва, що вже багато років співпрацює з Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, запросила всіх бажаючих до козацького кола для участі в  програмі «Бойові мистецтва України: козацький грай».  За результатами участі у майстер-класах видано понад 300 сертифікатів.

Юних учасників свята чекала справжня пригода – квест «Мандруємо казкою», переможців якого чекали сертифікати на відвідування мотузкового парку «Драйв» та «Скай-парку».  Учасниками квесту стали 16 команд, до складу яких увійшли близько 100 учасників.

І найголовніше – всі учасники цікаво та корисно провели час, отримали заряд позитивних емоцій. 

Залишити відповідь