Успіхи наших туристів на міжнародному рівні

З 1 по 4 жовтня на дитячій турбазі обласного Центру туризму, спорту та екскурсій «табір Сонячний» відбувся Чемпіонат Європи та Міжнародні змагання зі спортивного туризму, у якому взяли участь понад 100 кращих спортсменів – 25 команд дітей та дорослих з більшості областей України та Республіки Білорусь. Захід організований Міжнародною Федерацією спортивного туризму, Федерацією спортивного туризму України, Українським державним центром туризму і краєзнавства та Волинським обласним Центром туризму, спорту та екскурсій.

Впродовж трьох днів спортсмени вели напружену боротьбу за першість в особистому та командному заліку на дистанціях з техніки пішохідного туризму: короткій «Смузі перешкод» та довгій – 8-ми кілометровий «Комбінований туристський маршрут», дистанція якого проходила у лісовому масиві між двома турбазами «табір Сонячний» і «Юний турист» і включала в себе як подолання технічних етапів, так і орієнтування на місцевості. Оскільки тут виступали спортсмени досить високого рівня, результат учасників розділяли секунди. На дистанціях спортсмени демонстрували відмінну спортивно-технічну майстерність – за лічені хвилини піднімались та спускались крутопохилими та вертикальними переправами, долали наведені навісні переправи, уміло використовуючи спеціальне туристське спорядження.

Найкращі результати в загальному особистому заліку серед дорослих показали наші спортсмени – Катерина Левченко та Павло Носков. У трійці лідерів серед юніорів учасники команди Миколаївської області Олексій Міропольцев та Трошева Вікторія. Волинець Валерій, Носков Павло перемогли на довгій дистанції «Комбінованого туристського маршруту». Левченко Катерина виграла коротку особисту дистанцію.

За підсумками трьох дистанцій переможцями Чемпіонату Європи зі спортивного туризму серед дорослих та юніорів наші команди посіли ІІ місця, до того ж юніори перемогли в загальному заліку Міжнародних змагань, в яких брали участь 20 команд.

Вітаємо наших спортсменів!

Залишити відповідь