Гра «Джура» – 2017 кличе до звитяги

19 квітня 2017 року Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді проведено семінар-нараду з організації І та ІІ етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)». Захід був проведений для відповідальних за проведення районного/міського етапу гри, керівників роїв-учасників ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») у 2017 році.

На заході були присутні гості: Джерж О.С. – головний спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти департаменту освіти і науки Миколаївської обласної державної адміністрації, Щербаков С.К. – голова козацької громади Миколаївської області, Алмін Л.Д. – інструктор обласної організації ТСОУ.

З привітальним словом виступив Риженков А.В., заступник директора з методичної роботи МОЦТКЕ УМ.

У ході наради підіймалися питання методичних засад організації та проведення І та ІІ етапів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Перед присутніми своїм досвідом роботи стосовно використання місцевих ресурсів при організації та проведенні І етапу гри «Сокіл» («Джура) поділилися Миндрул О.П., методист КУ «Новоодеський районний центр ФГУНМЗЗО», Солонченко О.С., заступник директора з навчально-виховної роботи ДЮЦ Вознесенського району, Дудчик Н.М., керівник гуртка козацько-лицарського виховання «Сокіл» («Джура») БТУ Миколаївського району.

Начальники дистанцій розкрили сутність історико-мистецького блоку гри, військово-прикладних та туристсько-спортивних випробувань,  змагання з долікарської допомоги та рятівництва, а також складових дистанції з фізичної підготовки.

З особливостями проведення військово-козацького вишколу «Козацький вар» під час гри «Сокіл» («Джура») познайомив Щербаков С.К.

Робота семінару проходила у вигляді діалогу. Присутні задавали питання, висловлювали свої думки та пропозиції щодо проведення ІІ етапу гри «Джура» в області.

Учасники семінару-наради одержали методичні матеріали  щодо організації  І та проведення ІІ етапу гри «Джура», а також бажаючі мали змогу індивідуально отримати консультації стосовно головних аспектів гри на різних її етапах.

Практична частина семінару-наради передбачала проведення майстер-класу з основ туристсько-спортивної підготовки в рамках обласного фіналу.

Слід зазначити, що на захід прибули освітяни з усіх районів та міст області.

Загальна кількість –  39 чоловік.

Залишити відповідь