Проведено перший в Україні особистий Чемпіонат з пішохідного туризму

З 6 до 9 травня біля селища Грушівка Первомайського району Миколаївської області відбувся перший в історії України особистий Чемпіонат з пішохідного туризму. Для участі у Чемпіонаті зібрались 47 спортсменів з 11 регіонів України. Команда Миколаївської області була представлена 8 спортсменами – вихованцями, випускниками та педагогами Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

Відкрились змагання нагородженням найкращих спортсменів України за рейтингом Федерації спортивного туризму. Переможцем і цього року став капітан команди Миколаївської області, Майстер Спорту України Носков Павло (керівник Трощенко В. О., Гладка О. В.). Протягом двох днів учасники змагались на двох дистанціях – особистому крос-поході та особистій смузі перешкод. Заступник головного судді з дистанції “Крос-похід” Гладка Олена Володимирівна запропонувала дуже складну, але цікаву дистанцію з вибором варіантів проходження перешкод, насичену завданнями на перевірку різноманітних туристських навичок. Ще більш ускладнювала дистанцію буйна та розкішна рослинність, що тільки-но прокинулась після довгої зими і радувала зір свіжою зеленню, але дуже заважала орієнтуванню.

Абсолютними переможцями змагань серед чоловіків став керівник гуртків ЦПР м. Вознесенська Носков Ігор Петрович та випускниця МОЦТКЕ УМ Левченко Катерина (керівник Мартинов С. В.). Бронзовими призерами стали Носков Павло та Галіба Валентина (керівники Трощенко В. О. та Гладка О. В.).

Переможці змагань отримали грамоти Федерації спортивного туризму України та  подарункові сертифікати на суму 1000 грн від спонсора змагань  – магазину туристського спорядження м. Миколаєва Хан-Тенгрі (директор Філін С.В.)

Залишити відповідь