Юні краєзнавці на краєзнавчому форуми Таврії.

14-15 вересня 2017 року у місті Каховка Херсонської області проходила Всеукраїнська науково-практична краєзнавча конференція з міжнародною участю «Минуле і сучасність: Таврія. Херсонщина. Каховка.».

 На форумі було представлено 65 доповідей краєзнавців з різних областей України. Дослідження охопили різні аспекти національної та регіональної історії, історії педагогіки, туризму, краєзнавства, культури, біографістики тощо.

Миколаївщину разом із головою обласної спілки краєзнавців України, керівником секції МАН при МОЦТКЕ УМ Олександром Петровичем Тригубом представляли юні краєзнавці-дослідники з Василівської загальноосвітньої школи Очаківського району, що розташована в одному з цікавих куточків України – Кінбурнському півострові. 

 Передрій Лілія і Цветкова Кристина презентували роботу пов’язану з історією Кінбурну, а Лахтіонова Діана (керівник Карачевська Г.Е) представила результати пошукових досліджень присвячених художникам, доля яких була пов’язана із Кінбурном.

Робота форуму відбувалась у форматі пленарних та секційних засідань, за круглим столом обговорили проблеми туристичного краєзнавства, презентували нові краєзнавчі видання та екскурсійні маршрути. Роботи наших юних краєзнавців було відмічено учасниками конференції. Олександр Петрович Тригуб  у своєму виступі дав високу оцінку системі краєзнавчої роботи яку створено у Василівській школі та побажав нових знахідок і відкриттів у пошуковій та дослідницькій роботі.

Залишити відповідь