Наші літні пригоди у Карпатах

     У серпні місяці невеликою групою, у складі якої крокували учасники гуртка “Чайники”, “Оболтусята” та “Туркул” ми вирушили на пошуки пригод в Українські Карпати, та не просто пошукати веселощів та відпочинку, а зустрітися зі складнощами спортивного походу II категорії.Для багатьох учасників це був перший похід у горах, перші кроки вверх та перші знайомства з Карпатськими дощами. Але не дивлячись на досить складний маршрут та невеликий досвід, група впоралася і досягла цілі, іноді з посмішками від жарту чи краєвиду, іноді з посмішками від складності чи дивокуватої ситуації.

    Почався маршрут від первала Торунського, і щойно ми вийшли з автобуса голову затьмарило чисте, свіже та запашне повітря гірських вершин, соснового лісу та грибів. Першою вершиною на шляху стала в. Попадя, її перший стовбчик подарував радість кожному з нас.

       Сивуля надихнула та зачарувала, розсмішили коні на перевалі Легіонів, позбавив сил підйом по старому кордону, напоїла живильною прохолодною водою Чорна Тиса.

       Як подарунок, ми отрималм можливість відпочити один день біля озера Апшинець. Така краса зустрічається нечасто у житті і ми намагалися насолодитися наповну. Тут тобі і озеро чисте, і купайся досхочу, і пий досхочу, і ягід смачних на цілий кан компоту і краєвид на 100 балів. Завершили похід спустившись з Чорногорського хребта у с. Луги, зацінили місцеве мінеральне джерело (точніше зовсім не зацінили) та поїхали додому ділитися враженнями,планувати наступну подорож і пригадувати.

 

 

 

 

 

3

4

5

6

7

8

9

Залишити відповідь