Срібло юних туристів МОЦТКЕУМ

На початку березня на Полтавщині відбувся Кубок України з пішохідного туризму серед юніорів у приміщенні. В змаганнях взяли участь дві команди нашої області (старшої та молодшої вікової групи), що складалися з вихованців МОЦТКЕУМ керівників гуртків: Шилової Н. І., Зайкіна О. В., Колеснікової М. О., Пушкаренко В. Д., Гладкої О. В., Трощенко В. О., Григор’єва В. Я., Носкова І. П.

До місця змагань, не зважаючи на складні погодні умови, зуміли добратися 27 команд з різних куточків України (Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Чернігівської, Тернопільської, Херсонської, Миколаївської, Львівської, Вінницької областей, м. Києва, м. Полтава та Полтавської області). Всього на дистанціях III та IV класів складності змагалося 207 спортсменів. Простора спортивна зала Решетилівського аграрного ліцею, спеціально обладнана під туристські змагання, зуміла вмістити усіх бажаючих позмагатися за Кубок, проте така велика кількість спортсменів зумовила встановлення доволі жорстких ПЗЧ, подолати які змогли дійсно сильні спортсмени. Серед учасників команди нашої області фінішну лінію особистої смуги перешкод перетнули: Красніков Андрій, Марченко (Саунін) Андрій, Кацал Максим, Яроцька Ірина (старша вікова група, 4 клас складності) та Безсмертний Максим, Качаєв Єгор, Кричун Дарина (молодша вікова група, 3 клас складності), а Качає Єгор (тренер Носков Ігор Петрович) ще й виборов особисте срібло!

На дистанції командної смуги перешкод, як це заведено в туристів, необхідно було постійно пристосовуватись під ситуацію, що складається на дистанції, – спочатку учасники долали частину за вибором, потім об’єднувалися у трійки, а потім (старша група) – працювали повним складом команди (6 чоловік) і все це в умовах обмеженого часу! З різних причин команда старшої групи не зуміла дібратися до фінішу, давши тренерам багато матеріалу для аналізу та висновків, а команда молодшої вікової групи зуміла спустити всіх учасників на фініш, не встигнувши лише зняти за собою вірьовки, що дозволило їй посісти 3 місце серед 16 команд, що стартували на цій дистанції! То ж за підсумками двох днів змагань команда у складі: Безсмертний Максим (тренер Пушкаренко В. Д.), Шурмін Роман (тренер Колеснікова М. О.), Качаєв Єгор, Кричун Дарина, Котова Катерина, Козлова Катерина (тренер Носков І. П.) – стала срібним призером Кубку України! Вітаємо наших юних туристів та представника команди – майстра спорту Носкова Ігоря Петровича!

Дякуємо всім організаторам за цікаві дистанції, Полтавський Центр Туризму за теплий прийом, комфортабельні автобуси та високу організацію змагань, Миколаївський Центр туризму – за можливість участі в змаганнях та набутий досвід! До зустрічі на Чемпіонаті України!

 

Залишити відповідь