Чарівні краєвиди Миколаївщини

З 1 по 7 квітня вихованці гуртка «Пішохідний туризм» Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій разом зі своїми наставниками Левченко Іллею Олександровичем та Колесніковою Марією Олександрівною здійснили похід ІІІ ступеню складності по Миколаївській області.

Активна частина походу розпочалась з міста Вознесенька та закінчилась у с. Грушівка Первомайського району. Загалом подолано відстань у 80 кілометрів.

За сім шалених днів туристська група не тільки пройшла 80 км, але й встигла відпрацювати навички скелелазіння на скелях біля міста Южноукраїнська, у Корабельній балці та біля селища Грушівка. У груповому спорядженні були карабіни, каски, мотузки, страхувальні системи.

Подолати маршрут було нелегко. У весняну пору води в річках досить багато. У Південному Бузі рівень води дуже високий, навіть трішки підтопило Корабельну балку. Міст, який з’єднував місце стоянок і скелі – зник. Але не проблема, маючи у своєму арсеналі мотузки. Учасники походу мали змогу долати справжню річку по навісній переправі. Це додало вражень до загальної картини походу.

Окрім того, що маршрут видався ускладненим, вій ще запам’ятається учасникам неймовірно мальовничими місцями.

Миколаївська область – це перлина України. Захоплюючі краєвиди каньйонів, кар’єрів, скель серед степу, вражаючі своєю красою, назавжди залишаться у серці.

Південний Буг немов основа для неймовірного намиста, намистини якої – це прикраси створені природою та людиною.

Озеро Баластне, що розташоване на території державного заказнику «Зелений гай» біля селища Бузьке, чарує своєю. Це унікальне підземне озеро прісної води під товстим шаром піску та виходом на поверхню. Перша намистинка – з дорогоцінного нефриту у оправі зі соснових дерев та крутих схилів.

Жовтого кольору до намиста додає Олександрівський піщаний кар’єр, який заснував «Єгипетські піраміди» посеред степу. Великі «жовті гори».

Неймовірне, величезне, що захоплює своїми кольорами та глибиною озеро у гранітному Олександрівському кар‘єрі. З великої висоти вода у цьому озері кольору аквамарину та сапфіру разом. Спускаючись ближче до води, помітно, що колір озера міняється: стає схоже на велику коштовну смарагдову намистину.

Це ще одна перлинка у намисті – дуже мініатюрний каньйон у Романовій балці, поблизу села Іванівка. Швидкий струмок, який долає величезні каміння, стікає каскадами, водоспадами та утворює бурхливі ванни.

Похід завершений. Його учасники вражені красою та величчю рідного краю і залишать спогади та неймовірні враження у своєму серці назавжди.

 

Залишити відповідь