В урочищі Балабанівське проведено змагання на дистанції «Естафета зв’язок» туру Відкритої першості МОЦТКЕ УМ зі спортивного туризму

24 березня 2019 року в урочищі Балабанівське проведено одну з найцікавіших та найвидовищніших дистанцій туру Відкритої першості Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді зі спортивного туризму «Естафету зв’язок».

До Балабанівського лісового масиву з`їхалися команди з міст Миколаєва, Вознесенська та Херсону, Новобузького, Миколаївського та Вітовського районів. Всього на старт вийшло 79 зв`язок.

«Естафета зв’язок» – це гарна можливість показати свою майстерність та взяти щось корисне від інших спортсменів. Тільки працюючи у парі (за туристською термінологією – «зв’язці») можна отримати більше можливостей, знань, умінь, навичок, навчитись ще більше довіряти партнеру, бо тільки працюючи разом можна зробити набагато більше, ніж поодинці.  

Умовами змагань передбачено два варіанти проходження дистанції 1 та 2 рівня складності.

Перший рівень складності включав наступні види: орієнтування за вибором, орієнтування в заданому напрямку та орієнтування за лінією. На кожній дистанції учасники мали крім орієнтування ще і долати перешкоди: стрибок маятником, переправа по мотузці з перилами, навісна переправа, долання схилів, розпалювання вогнища та інше.

На дистанції другого рівня юні туристи мали змогу продемонструвати свої вміння, які вони набули під час занять в гуртках, на більш складних етапах: спуск потерпілого, траверс-спуск, підйом по вертикальних перилах та підйом лазінням – спуск дюльфером та інші перешкоди. А ще кожен учасник зв’язки повинен був показати своє вміння у в’язанні вузлів та орієнтуванні в лабіринті.

Захід мав на меті виявити найсильніших юних спортсменів-туристів, підвищити їхню технічну та туристичну майстерність, а також популяризувати спортивний туризм та здоровий спосіб життя серед учнівської молоді.

Суддівська колегія веде роботу над підведенням підсумків змагань та найближчим часом розмістить протоколи у групі туристського відділу у соціальній мережі та на сайті закладу.

 

 

Залишити відповідь