Проведено обласний краєзнавчий семінар-практикум

03 квітня 2019 року  екскурсійно-краєзнавчим відділом  Миколаївського  обласного  Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді  на базі Миколаївської обласної універсальної бібліотеки ім. О. Гмирьова  та Державного архіву  Миколаївської області проведено обласний семінар – практикум «Організація та проведення краєзнавчих експедицій. Методика польових досліджень з різних напрямків краєзнавства».

У семінарі взяли участь 35 педагогів, які опікуються питаннями краєзнавства в загальноосвітніх та позашкільних закладах області.

 Перед учасниками семінару з темою «Організація пошуково-дослідницької роботи в контексті діяльності  сучасного закладу освіти» виступила в.о директора МОЦТКЕ УМ Андрійчук Т.Г. Питанням підготовки до обласних туристсько-краєзнавчих змагань, які проходитимуть у травні цього року в урочищі Мар’їн гай Баштанського району присвятили свої виступи Овсяннікова О.В., завідувач екскурсійно-краєзнавчим відділом МОЦТКЕ УМ, Ємельянова І.А., завідувач організаційно-масовим відділом МОЦТКЕ УМ, Бондаренко Д.В., методист МОЦТКЕ УМ.

 Про впровадження маркетингових технології, популяризація роботи гуртка в соціальних мережах розповіла Шеремет Т.В., провідний спеціаліст  з  менеджменту інноваційної діяльності SMM comp, Трокай А.А., головний бібліограф відділу документів і наукових розвідок з питань краєзнавства інформувала про краєзнавчі ресурси  Миколаївської універсальної наукової бібліотеки як джерело вивчення історії краю. Друга частина семінару продовжилась на базі Миколаївського обласного архіву, де проводилась дослідницька робота з архівними документами.

Після підведення підсумків семінару всі учасники отримали сертифікат

 

Залишити відповідь