Всеукраїнський фестиваль до 100-річчя позашкільної освіти

16-18 травня 2018 року на Волині, у м. Луцьку, відбувся Всеукраїнський фестиваль дитячої творчості, присвячений100-річчю позашкільної освіти. Від Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді в урочистостях взяв участь Риженков А.В., заступник директора з методичної роботи.

Широка програма заходу розпочалась дитячим патріотичним флеш-мобом на Театральному майдані міста Луцька та продовжилась гала-концертом кращих дитячих колективів області «Дивосвіт дитячих талантів». З напрямками роботи та досягненнями дітей учасники фестивалю мали можливість познайомитись під час огляду експозони «Позашкілля Волині. Формула успіху», де презентувались обласні позашкільні заклади – Центр туризму, спорту та екскурсій, державний Центр естетичного виховання, Еколого-натуралістичний центр, Центр науково-технічної творчості та Мала академія наук.

Другий день фестивалю передбачав активну частину у центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Учасники фестивалю та лучани здійснили подорож «містечками» Волинського позашкілля: «Містечко майстрів» Центру естетичного виховання, «Туристське містечко» Центру туризму, спорту та екскурсій, «Містечко природи» Еколого-натуралістичного центру, «Містечко науки» Малої академії наук та «Містечко техніки» Центру науково-технічної творчості. Кожне містечко мало свою зону в парку.

З учасниками делегацій було проведено дискусійну панель «Громада і позашкільна освіта: співпраця для забезпечення якості освіти» на якій обговорювалися актуальні питання розвитку позашкілля в Україні.

 

Залишити відповідь