Відбулося заняття школи «Патріот»

24 листопада на базі Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді співробітниками відділу національно-патріотичного виховання МОЦТУЕ УМ у співпраці з ГО «Асоціація учасників та інвалідів АТО» та ГО «Миколаївська ОО ТСО України» для вихованців гуртків військово-патріотичного напрямку було проведено заняття школи «Патріот» зі швидкісної стрільби із пневматичної зброї.

У процесі навчання гуртківці отримали нові теоретичні знання та закріпили практичні вміння зі швидкісної стрільби.

На одному із навчальних місць проводив заняття керівник гуртків МОЦТКЕ УМ Леонід Геннадійович Леоненко. Він допомагав гуртківцям оволодіти вміннями влучної стрільби із пневматичної гвинтівки з положення стоячи та з коліна. Вправа вимагала зосередженості, мобільності. Гуртківці чітко усвідомили, що досягти успіху можна, зосереджено тренуючись.

Навчались стріляти з лівої та правої сторони із-за укриття юні патріоти під керівництвом учасника АТО, завідуючого відділом національно-патріотичного виховання МОЦТКЕ УМ Володимира Андрійовича Мінакова.

За словами учасників занять, труднощі викликало уміння зосередитися, правильно тримати зброю, швидко прийняти рішення.

Практичні вміння стрільби із гвинтівки з коліматорним та оптичним прицілами набували гуртківці під керівництвом легендарного кіборга, керівника гуртків МОЦТКЕ УМ Сергія Миколайовича Гуссіді.

Завдання було ускладнено веденням стрільби по цілях, що знаходилися на різній дальності. Було чимало запитань, юнаки та дівчата порівнювали коліматорний та оптичний приціли, намагалися знайти спільне та відмінне у користуванні цими видами засобів для влучної стрільби. Особливо цікавила їх можливість роботи з прицілами у нічний час.

Також гуртківці навчалися стріляти із пневматичного пістолета з-за укриття по груповій цілі справа та зліва. Ці заняття проводив учасник АТО, інструктор ГО «Миколаївська ОО ТСО України» Олександр Вікторович Обуховський. Інструктор навчав правильно утримувати пістолет, цілитись та умовам виконання влучного пострілу.

Юні сміливці вивчили будову та навчилися порядку неповної розборки та складання пістолета Макарова. Олександр Вікторович наголосив на тому, що догляд за зброєю, зокрема, вміння правильно її чистити є важливою складовою бездоганної роботи зброї.

У процесі занять гуртківці переконалися, що мобільність стрільця, вміння опанувати свої емоції, впевнено тримати зброю впливають на кінцевий результат виконання вправи. Кожен вид зброї має своє призначення в умовах реального бою й уміння користуватися усіма видами зброї вкрай необхідне для майбутнього захисника Вітчизни.

 

Залишити відповідь