Відбувся черговий тур відкритої Першості МОЦТКЕ УМ зі спортивного туризму серед юнаків та юніорів

Чи буде дощ, чи ні? Саме з таким запитанням лягали спати у суботу керівники гуртків та судді Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді.

І з тим же запитанням прокинулись вранці. Адже раптова зміна погоди, саме тоді, коли всі вже налаштувались на тепле весняне сонечко та квітучі дерева і зелену травичку, виявилась зовсім недоречною. Адже у неділю, 14 квітня 2019 року, був запланований тур Першості. І він таки відбувся, незважаючи на сірі хмари, бо що таке дощ для справжнього туриста? Так, маленька неприємність. І тільки. погода, подивившись, що дощу ніхто не злякався, зглянулася на дітей і дощ відступився. Тільки тоді, коли останні учасники виходили з лісу, на землю впали перші маленькі краплі.

Не злякавшись негоди до урочища Балабанівське, що в Корабельному районі м. Миколаєва зібралась 21 команда (12 старшої та 9 молодшої вікової групи) юних туристів БТДЮ Інгульського району, Вознесенського МЦДЮТ, ПТУ м. Миколаєва, Миколаївського району, Вітовського ЦПР Галіцинівської ОТГ, Новобузьского ЦПРДЮ, МОЦТКЕ УМ (Всього 153 учасники).

Що ж до самої дистанції, то, як і завжди, вона була дуже цікава та насичена. Зі старту учасників очікувало несподіване завдання – необхідно було скласти карту Миколаївської області. Спочатку деякі розгубились, і Кривоозерський район з’явився біля Очакова, а Первомайськ – біля Снігурівки. Але потім всі зуміли розташувати райони рідної області по своїм місцям і стартувати на дистанцію. Перед учасниками цього року була поставлена доволі складна тактична задача: дистанція з вибором шляху проходження і так одна з самих складних, а тут ще був оговорений час, в межах якого команди могли працювати на певних етапах. Були і обов’язкові етапи, котрі не можна було пропускати. А ще на кожному етапі було декілька варіантів їх проходження – від складного з наведенням етапу і з транспортуванням потерпілого до більш простого, де можна було подолати перешкоду за суддівськими перилами, але заробивши менше балів. Тож на кожному етапі учасники змагань повинні були робити доволі складний вибір: чи чекати в черзі на етап, чи йти на інший (і на який), який варіант обрати і чи встигне команда на фініш своєчасно. Ось де справжня школа лідерів! Ті команди, що змогли зробити найкращій вибір, стали переможцями туру і забезпечили себе перемогу в Першості.

В старшій групі на 1 місці – команда «Едельвейс» (МОЦТКЕ УМ, керівник Безпалий М. А.), 2 місце посіла команда «ТурCool» (БТДЮ Інгульського р-ну, керівник Пушкаренко В. Д.), програвши переможцям всього 2 бали, що складає 0,2%!!! Трійку призерів закриває команда «Юг-Там» (Вознесенський МЦДЮТ, керівник Носков І. П.). Саме на цих місцях ці команди будуть і за підсумками Першості. Боротьба за 4 -5 місце продовжується.

В молодшій групі знову перемогла команда «Едельвейс» (Вітовський ЦПР Галицинівської ОТГ, керівник Безпалий М. А.), на 2 місці – команда «Непосіди» (Вознесенський МЦДЮТ, керівник Носков І. П.), на 3-му – «Меридіан» (МОЦТКЕ УМ, керівник Мезінов О. А.). На відміну від старшої групи в молодшої визначилась тільки трійка призерів Першості, а хто на якому місці буде в цій трійці в загальному заліку покаже командна смуга перешкод.

До зустрічі на наступному турі!

 

Залишити відповідь