Нагороди знайшли своїх героїв! В урочищі Мар`ївське Баштанського району вже вкотре відбулись обласні туристські та краєзнавчі заходи, обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

З 16 по 20 травня 2019 року в урочищі Мар`ївське Баштанського району Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді проведено обласний зліт-змагання юних туристів-краєзнавців, Чемпіонат Миколаївської області серед юнаків зі спортивного туризму, Миколаївським обласним відділенням ВГДР «Школа безпеки» спільно з головним управлінням ДСНС України у Миколаївській області, навчально-методичним центром ЦЗ та БЖД Миколаївської області – обласний збір-змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

На змагання прибули юні туристи, краєзнавці та рятувальники з районів, міст, об’єднаних територіальних громад Миколаївської області.

Відповідно до програми змагань юні туристи та краєзнавці перевіряли свої теоретичні знання з різних напрямків краєзнавства, демонстрували навички володіння туристською технікою під час подолання дистанції смуги перешкод, на дистанціях зі спортивного орієнтування, крос-походу, долання природних перешкод засобами спортивного туризму, демонстрували рівень ерудиції в інтелектуальних іграх, відображали події змагань у щоденних репортажах, показували вміння та навички у туристському поході та приготуванні страви національної кухні, під час веселої естафети і виконували туристські пісні.

Юні рятувальники змагались за призові місця на різних дистанціях, а саме: «Пошуково-рятувальні роботи на акваторії», «Медицина (надання першої невідкладної до медичної допомоги)», «Аварійно-рятувальні роботи в зоні техногенної аварії», які складались з трьох окремих видів – «Аварійно – рятувальні роботи в зоні пожежі»,  «Аварійно – рятувальні роботи в зоні хімічного або радіаційного забруднення», «Аварійно рятувальні роботи на висотній будівлі». Крім того, було передбачено презентаційні конкурси. під час яки юні рятувальники мали змогу продемонструвати розумові здібності, фізичну підготовку, витривалість під час виконання різноманітних завдань. 

Змагання закінчились, а нагороди знайшли своїх героїв!

В загальному заліку обласного зльоту-змагання юних туристів-краєзнавців:

І місце – Будинок дитячої та юнацької творчості Заводського району м. Миколаєва (керівники: Сасюк С.Г., Осадча К.Г.);

ІІ місце – команда Вітовського району (керівники Бащак Л.І., Біда О.О.);

ІІІ місце – представники Шевченківської ОТГ Вітовського району (керівник Шаптала О.В.).

Чемпіонат Миколаївської області серед юнаків зі спортивного туризму:

І місце – делегація м. Вознесенська (керівники: Носков І.П., Зінкевич С.В.);

ІІ місце – Галицинівська ОТГ, ЦПР Вітовського району (керівники: Мезінов С.О., МЕзінов О.А.);

ІІІІ місце – Будинок дитячої та юнацької творчості Інгульського району м. Миколаєва (керівники: Пушкаренко В.Д., Лисунець О.С. ).

В запеклій боротьбі обласного збору-змагання юних рятувальників «Школа безпеки» абсолютну перемогу виборола команда Галицинівської об’єднаної територіальної громади (керівник Мезінов С.О.). Другими стали учасники команди м. Миколаєва (керівники: МЕзінова Т.О., Мезхінов О.А. ). Юні рятувальники з Широківської ОТГ Снігурівського району (керівник Григор`єв В.Я.) посіли почесне третє місце. Слід зазначити, що збірна команда з Миколаївщини представлятиме Україну на Міжнародних змаганнях, які відбудуться у республіці Білорусь у липні поточного року

Всі переможці та призери отримали грамоти, медалі та кубки.