Відбувся тур відкритої першості МОЦТКЕ УМ зі спортивного туризму

26 січня 2020 року на базі спортивної зали Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст №42 Миколаївської міської ради відбувся тур відкритої першості Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді зі спортивного туризму на дистанції “Смуга перешкод, зв’язки”.
Змагання проходили серед 20 команд молодшої вікової групи, а саме: Вознесенського ВМЦДЮТ, м. Олешки Херсонської області – 3 команди, Шевченківської ОТГ – 2, ПТУ м. Миколаєва, БТДЮ Інгульського р-ну м. Миколаєва, Лиманіська ЗОШ Галіцинівської ОТГ – 1, БДЮТ Заводського р-ну м. Миколаєва, та команди МОЦТКЕ УМ (Всього 94 учасника.).
Змагання проходили на 2-х дистанціях 1 та 2 класу. На дистанції 2-го класу стартували 10 найбільш досвідчених зв’язок. Доволі складну дистанцію, що включала до себе етапи з наведенням переправи, лазіння та ускладнювалась роботою в безопорному просторі найбільш успішно подолали господарі залу, підтвердивши тим самим прислів`я, що вдома і стіни допомагають. Найбільш цікавим етапом став етап “В’язання вузлів” під час якого учасникам потрібно було не тільки зав’язати вузли, а ще і довести, що вони вміють їх використовувати.
Дистанція 1 класу, звичайно, більш проста, але і вона стала справжнім випробовуванням для учасників, особливо для тих, хто перший раз брав участь у змаганнях. Найбільш складним етапом на дистанції цього класу став траверс, розташований на висоті 3 метри від підлоги. Здається, що не високо але у деяких трусилися колінця. Високий рівень підготовки показали команди “Десант” (ПТУ м. Миколаєва) та “Робінзони” (ВМЦДЮТ), учасники яких подолали дистанцію без жодної помилки.
Тож вітаємо переможців змагань! Серед зв’язок 1 місце – Зубець Костянтин та Москвіна Дар’я (команда “Оболтусята”, МОЦТКЕ УМ, керівники Мартинов С. В., Лисунець О. С.) 2 місце – Лушина Марія та Бондаренко Дар’я (команда “ТурCool”, БТДЮ Інгульського р-ну, керівник Пушкаренко В. Д.), 3 місце – Яроцька Сніжана та Войтова Дарина (команда “Непосіди”, ВМЦДЮТ, керівник Носков І. П.)
В командному заліку 1 місце посіла команда “Непосіди” (ВМЦДЮТ, керівник Носков І. П.), 2 місце – команда “Робінзони” (ВМЦДЮТ, керівник Носков І. П.), 3 місце – команда “Десант” (ПТУ м. Миколаєва).
До суддівства змагань були залучені працівники Центру, досвідчені туристи , а також долучились випускники гуртків МОЦТКЕ УМ.
Особливу подяку висловлюємо адміністрації Миколаївської ЗОШ №42, яка приділяє значну увагу формуванню у молоді здорового способу життя та багато років створює достойні умови для розвитку спортивного туризму і залучення школярів до цього чудового виду спорту.