В гостях у ТРК «Штурм»

З 30 січня по 03 лютого 2020 року юнацька збірна команда Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді взяла участь в ювілейному Х кубку ТРК «Штурм» імені Ю.Юхимчука з техніки туризму у закритих приміщеннях. Наша команда вперше була запрошена на ці змагання, то ж трохи хвилювалися, тим більше, що до складу команди входять спортсмени з різних куточків області та міста, тому не мали змоги тренуватися спільно.

Змагання проводилися у двох вікових групах, наші вихованці змагалися у старшій групі, на дистанціях ІІІ класу складності. Організатори змагань запропонували дві дисципліни – особиста та командна смуги перешкод.

Найскладнішою виявилась особиста дистанція, яка складалася з 5 кіл штучних перешкод. З кожним колом завдання для спортсменів ускладнювалися, а починаючи з третього – частина учасників вибувала зі змагань. З шести спортсменів  нашої команди до фінального кола зуміли прорватися лише двоє  – Вагіна Катерина (тренер Вагіна Ю.В.) та Мединський Іван (тренри Лисунець О.С., Пушкаренко В.Д.). Незважаючи на втому (а змагання тривали з 9 ранку до 20 години вечора), у напруженій боротьбі (різниця результатів окремих учасників вимірювалася секундами), продемонструвавши весь арсенал отриманих знань та навичок (від наведення переправ до рятування умовного потерпілого) – обидва спортсмени вибороли  бронзові нагороди.

На другій дистанції командам необхідно було за 30 хвилин набрати якомога більше балів за подолання перешкод  та виконання спеціальних завдань (чим складніше етап, тим більше балів нараховувалося). Тут наші вихованці продемонстрували злагодженість у командних діях, зуміли виконати всі вказівки тренерів та реалізувати розроблений тактичний план. До перемоги не вистачило зовсім трошки – якихось 20 балів. 

Вітаємо команду у складі: Безсмертний Максим, Побережний Андрій, Мединський Іван, Котова Катерина, Савченко Валерія, Вагіна Катерина, представників команди: Гладку О. В. і Носкова І. П.  та всіх тренерів, що готували спортсменів – зі срібним кубком!

Дякуємо організаторам і суддям  за цікаві змагання та дружню атмосферу, особлива подяка колективу і директору Хмельницької спеціалізованої ЗОШ №29  – Стремецькому Станіславу Францовичу за комфортні умови та підтримку розвитку туризму. Всім безпечних походів та цікавих змагань!

Хмельницький, дякуємо за гостинність!

#ХмельницькаСЗОШ29, #ТРКШтурм, #МОЦТКУМ, #пішохіднийТуризм