Миколаївщина взяла участь у особистому Кубку України зі спортивного туризму

21-23 лютого 2020 року в м. Чернігів відбувся Кубок України зі спортивного туризму – пішохідний туризм (особистий, в закритих приміщеннях)

Задля участі в змаганнях на Чернігівщину з’їхалися спортсмени з 8 областей України. Миколаївську область на змаганнях представляли керівники гуртків МОЦТКЕ УМ Колеснікова Марія (т/к “Саліта”) і Пушкаренко Валентина (т/к “ТурCool”) та випускники Центру: Шинкарук Андрій (т/к “Меридіан”), Гроза Егор (т/к “Альтус”) і Носков Павло (т/к “Крок”).

Змагання проводилися на дистанціях “Смуга перешкод” та “Рятувальні роботи”.  Також для учасників підготували три різні особисті дистанції. У перший день змагань учасники працювали на швидкісній смузі, але для деяких спортсменів саме ця дистанція була однією з найскладніших фізично.

На другий день була найцікавіша дистанція – дистанція вибору, де учасники мали самостійно розробити для себе маршрут проходження, розрахувати складність 4 класу і вкластися в час. Дистанції вибору завжди цікаві тим, що можна порівняти свою тактику з варіантами суперників. І на третій день була одна з найскладніших дистанцій технічно – рятувальні роботи. Учасники працювали з умовним потерпілим і транспортували його по 5 блоках, «рятуючи» на різних етапах.

Вітаємо Колеснікову Марію, яка посіла 3 місце на дистанції рятувальних робіт, швидкісній та 3 місце у загальному заліку. Дякуємо суддям та учасникам змагань, чекаємо весняних стартів.