Музейна скарбниця Миколаївщини

28 квітня 2015 року з метою увічнення пам’яті герої війни і тилу, патріотичного виховання юних громадян України, вдосконалення виховної роботи та розбудови системи позашкільної освіти, виховання в учнівської молоді любові до рідного краю, шанобливого ставлення до його народу, історії, духовної спадщини, бажання пізнавати і вивчати історію, культуру рідного краю Миколаївським обласним Центром туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді (далі МОЦТКЕ УМ) проведено ІVобласний конкурсу екскурсоводів «Музейна скарбниця Миколаївщини».

Відповідно до Положення конкурсу, по 2 учасники від кожного району (міста) провели для присутніх в залі невеличку віртуальну екскурсію до музею при своєму навчальному закладі, демонструючи ілюстративні матеріали і, навіть, власні унікальні експонати. Для більшості конкурсантів актуальною стала тема дослідження та висвітлення в експозиції подій ІІ Світової війни в контексті історії рідного краю, його жителів.

В конкурсі взяли участь 41 учасник з Арбузинського, Єланецького, Жовтневого, Новоодеського, Новобузького, Березанського, Баштанського, Березнегуватського районів м. Вознеснська, м. Миколаєва та МОЦТКЕ УМ.

IMG 4849Під час урочистого відкриття заходу відбувся святковий концерт за участю Кузнєцових Єлизавети та Маргарити, учениць Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст.. №53 Миколаївської міської ради, Федоренка Нікіти, учня Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст.. №26 Миколаївської міської ради, вихованців гуртка «Організатори дозвілля» Миколаївського обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді, Гончара Петра, учня 6 класу Миколаївської спеціалізованої школи «Академія дитячої творчості» та Шуріної Карини, учениці Миколаївської ЗОШ І-ІІІ ст.. №52 Миколаївської міської ради.

Учасники конкурсу ознайомили присутніх з текстами екскурсій, екскурсійними маршрутами, презентаціями музеїв.

Журі конкурсу працює над підведенням підсумків.

IMG 2930

Залишити відповідь