Проведено online семінар-нараду «Організація науково-дослідницької роботи з учнями-членами МАН України»

07 жовтня 2020 року КЗ «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного  виховання, туризму та краєзнавства учнівської  молоді» Миколаївської обласної ради, при технічній підтримці Чорноморського національного університету ім. П Могили провів online семінар-нараду «Організація науково-дослідницької роботи з учнями-членами МАН України в наукових відділеннях історії, філософії та суспільствознавства, наук про Землю». (для відповідальних за роботу  МАН , керівників гуртків дослідницько-експериментального напряму в районах ,містах,об’єднаних територіальних громадах області)

З привітанням та побажаннями успішної роботи семінару перед учасниками виступила директор КЗ «Миколаївський обласний Центр туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Андрійчук Т.Г.

Семінар  ставив за мету з’ясувати та обговорити умови, в яких працюватимуть означені  відділення у 2020-2021 навчальному році у зв’язку з актуальними нововведеннями до Правил проведення І, ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН, а також визначення форм та методів роботи зі слухачами МАН в умовах карантинних обмежень – ці питання прозвучали у виступах  педагогів КЗ МОЦНПВТК УМ  Риженкова А.В. та Зьомші І.П.

У виступах керівників обласних наукових відділень та секцій МАН: Міронової І.С., Каплій О.В., Федоренка М.І., Морозової О.С., Погорєлова А.А., Ніколаєнко Н.І.,Косарєвої Г.С.  роз’яснено важливість вибору теми наукового дослідження, планування дослідницької діяльності, виконання практичної частини учнівських наукових проєктів,  необхідності використання місцевого матеріалу при організації пошуково-дослідницької роботи та наважливості дотримання вимог до написання, оформлення та представлення робіт на конкурс-захист МАН.

 На прикладі секції МАН «Журналістика» наочно  продемонстровано  механізм організації пошуково-дослідницької роботи та підготовка до  захисту науково-дослідницьких проектів.

Учасникам семінару також  направлено методичні матеріали, які допоможуть їм в підготовці до Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН на всіх рівнях

Всього в online семінарі взяло участь 59 учасників. Серед них педагогічні працівники з міст Миколаєва, Первомайська, Южноукраїнська, Вознесенська, Доманівського, Новобузького, Братського, Кривоозерського, Єланецького, Врадіївського, Веселинівського, Новоодеського, Вознесенського, Снігурівського, Березанского  районів, Кам’яномостівської (Первомайський р-н), Володимирівської (Казанківський р-н), Веселинівської, Коблівської (Березанський р-н), Баштанської, Галіцинівськолї (Вітовський р-н) ОТГ, також до семінару приєднались колеги з Центру професійного розвитку педагогічних працівників, Миколаївського науково-методичного центру та інші.