Від теорії – до практичних вмінь.

27 лютого відділом національно-патріотичного виховання Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді у співпраці з піротехнічною службою Державної служби надзвичайних ситуацій у Миколаївській області, Центром тактико-спеціальної підготовки «Булат» проведено школу «Патріот» з саперної підготовки.

У заході взяли участь гуртківці Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді, закладів освіти м. Миколаєва, Веснянської та Шевченківської ОТГ. Досвідчені інструктори: начальник групи піротехнічних робіт та підводного розмінування Шликов Андрій та моторист-сапер Нечепуренко Володимир розповіли про види вибухонебезпечних предметів та речовин, їх класифікацію та якості. Гуртківці мали змогу ознайомитися з новітніми приладами розмінування, приміряти на себе засоби захисту сапера.

Цікава розповідь інструктора Центру ТСП «Булат» Рєзанова Сергія про види протипіхотних мін супроводжувалася показом на чисельних навчальних макетах. Під керівництвом досвідченого інструктора, учасника бойових дій Царука Володимира, учасників АТО Грушая Максима та Гуссіді Сергія учасники школи навчилися виявляти різні види розтяжок, за допомогою саперного щупа виявляти протипіхотні міни нажимної дії, долати умовне мінне поле.

При проведенні занять гуртківці проявили неабияку зацікавленість до саперної справи, інструктори надали вичерпні відповіді на їх чисельні запитання. Вже незабаром набуті знання та початкові вміння гуртківці зможуть закріпити практично, взявши участь у турі «Саперна підготовка» Першості з військово-прикладних видів змагань.