Юні туристи Миколаївщини змагались на дистанції «Спортивне орієнтування»

14 вересня 2021 року в Балабанівському урочищі відбувся черговий тур Відкритої першості Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді зі спортивного туризму на дистанції «Спортивне орієнтування».

В змаганнях взяло участь 13 команд старшої та 16 команд молодшої вікових груп (всього 141 учасник) з Будинку творчості дітей та юнацтва Заводського району м. Миколаєва, Вознесенського міського центру дитячої та юнацької творчості, Галицинівського Центру позашкільної роботи, Будинку дитячої та юнацької творчості Інгульського району м. Миколаєва, Кривобалківського ЗЗСО Веснянської сільської ради, Палацу творчості учнів м. Миколаєва та вихованці гуртків Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді.

Змагання проходили на 3 дистанціях різного рівня складності. Найбільш складною була дистанція «Орієнтування в заданому напрямку», довжиною 10 км для хлопців та 8 для дівчат. Для новачків була запропонована коротка дистанція «Орієнтування за вибором», де учасники самостійно обирали скільки і яких КП вони в змозі знайти.

Переможцями в старшій віковій групі стали:

1 місце – Марченко Андрій (команда «Едельвейс» МОЦНПВТК УМ, керівник Безпалий М. А.),

2 та 3 місце посіли Безсмертний Максим та Побережний Андрій, учасники команди БЮДТ Інгульского р-ну м. Миколаєва (керівники Лисунець О. С. та Пушкаренко В. Д.)

Серед дівчат найкращими орієнтувальницями виявились:

1 місце – Вагіна Катерина (команда «Десант» ПТУ м. Миколаєва, керівник Вагіна Ю. В.),

2 місце – Челован Марія (БЮДТ Інгульского р-ну м. Миколаєва, керівники Лисунець О. С. та Пушкаренко В. Д.)

3 місце – Беспояско Вікторія (команда «Едельвейс» МОЦНПВТК УМ, керівник Безпалий М. А.).

В молодшій віковій групі найкращими стали:

1 місце – Лютер Микола (команда «Меридіан» МОЦНПВТК УМ, керівник Мезінов О. А.),

2 місце – Ігнатьєв Анатолій (команда «Десант» ПТУ м. Миколаєва, керівник Вагіна Ю. В.),

3 місце – Пшеничний Кирило (команда «Саліта» МОЦНПВТК УМ, керівник Колеснікова М. О.)

Серед молодших дівчат переможницями стали представниці команди «Десант» ПТУ м. Миколаєва (керівник Вагіна Ю. В.), а саме:

1 місце – Шолом Анастасія; 2 місце – Печенюк Віола; 3 місце – Баранова Софія.

В командному заліку старшої вікової групи з мінімальною перевагою (0,1 бала) перемогла команда БДЮТ Інгульського р-ну м. Миколаєва (керівники Лисунець О. С. та Пушкаренко В. Д.), 2 місце посіла команда «Едельвейс» МОЦНПВТК УМ (керівник Безпалий М. А.). Команда «Меридіан» МОЦНПВТК УМ (керівник Мезінов О. А.) посіла 3 місце.

В молодшій віковій групі з великим відривом лідерство за командою «Десант» ПТУ м. Миколаєва (керівник Вагіна Ю. В.), почесне 2 місце – команда «Едельвейс» (Галицинівського ЦПР, керівник Безпалий М. А.). І завершує трійку призерів команда «Меридіан» (МОЦНПВТК УМ, керівник Мезінов О. А.).

Змагання проводились за спеціально розробленим графіком, щоб уникнути скупчення учасників, та з дотриманням усіх протиепідеміологічних вимог (температурний скринінг, обробка спорядження антисептичними засобами та ін.).