«Долали лабіринт», крокуючи в Європу

16 травня 2021 року відокремленим підрозділом Федерації спортивного туризму України в Миколаївській області спільно з Комунальним закладом «Миколаївський обласний Центр національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді» Миколаївської обласної ради в урочищі Балабанівське (Корабельний район м. Миколаєва) проведено змагання зі спортивного орієнтування в лабіринті «Велика шишка крокує у Європу», присвячені Дню Європи в Україні. Захід проходив з дотриманням протиепідемічних вимог, що висуваються до масових спортивних заходів на відкритому повітрі.

Участь у заході взяли учні та вихованці закладів загальної середньої та позашкільної освіти (Миколаївського обласного Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді, Палацу творчості учнів м. Миколаєва, Будинку дитячої та юнацької творчості Інгульського району м. Миколаєва, Галицинівської сільської ради), мешканці м. Миколаєва. Усього бажання проявити себе та свої здібності виявили 65 осіб різного віку.

Організатори запропонували учасникам цікаві дистанції з урахуванням рівня підготовленості: «Новачки» (для тих, хто знайомиться або робить перші кроки в орієнтуванні) та «Розумники» (для досвідчених спортсменів). І, якщо «новачки» працювали з однією картою та могли обрати послідовність проходження дистанції, то «розумникам» довелось виконувати завдання, що складалось з двох етапів різної складності зі зміною карти та характеру пересування. Дітям, віком до 10 років (а наймолодшому було 4 роки), надавалась можливість проходити лабіринт разом з батьками (або просто старшими за віком) в режимі майстер-класу.

Підведення підсумків змагань відбувалось окремо серед чоловіків і жінок за віковими категоріями. Серед новачків-хлопців перемогли: Олійніченко Микола (І місце), Лоріс Владислав (ІІ місце), Шментелюков Даніїл (ІІІ місце). Призерами серед дівчат-початківців стали Николенко Домініка (І місце), Остремська Катерина (ІІ місце) та її сестра Остремська Анастасія (ІІІ місце).

На дистанції «Розумники» абсолютним переможцем змагань стала Челован Марія, яка обігнала не тільки всіх дівчат, але і всіх хлопців (включаючи дорослих)! На другому місці серед дівчат-«розумниць» Пушкаренко Валентина, третє – виборола Селіхова Ксенія. Серед дорослих чоловіків переміг Шептицький Вячеслав, срібло отримав Сверкунов Артем, а бронзу – Остремський Микола. Серед юнаків 1 місце посів Пшеничний Кирило, ІІ – Печенюк Кирило і ІІІ – Парамонов Кірілл. Щиро вітаємо переможців!

Гарно проведений час, цікаві завдання, чудові результати та гарний настрій – це той позитив, який дали усім учасникам змагання на свіжому повітрі.