Обласні змагання юних рятувальників «Школа безпеки»

З 13 по 17 травня 2016 року в урочищі Мар’ївське відбувся обласний збір-змагання юних рятувальників “ШКОЛА БЕЗПЕКИ”. За програмою змагань учасники Збору-змагання показали уміння та навички роботи з пожежним обладнанням і спорядженням  щодо гасіння пожежі, провести бойове розгортання та загасити умовне загорання, не допустивши «масштабного розповсюдження вогню».

Юні рятувальники випробували свої сили у проведенні аварійно-рятувальних робіт із застосуванням засобів індивідуального захисту у зоні хімічного та радіаційного забруднення, проведення рятувальних робіт, на висотних будівлях, орієнтуватися на місцевості, проводити пошуково-рятувальні роботи, надавати першу невідкладну медичну допомогута транспортувати потерпілого в умовах природного середовища, проводити рятувальні роботи на акваторії..

Для учасників Збору-змагання було проведено інформаційно-пізнавальні заходи, тренінги «Обережно, вибухонебезпечний предмети», «Порятунок на воді», «Діти і війна». У Зборі-змаганні взяли участь 6 команд юних рятувальників з 6 районів і міст області. Протягом 10 років змагаються команди юних рятувальників м. Вознесенська, Арбузинського, Жовтневого, Снігурівського, Миколаївського районів. В перше з 2011 року в Зборі-змаганні  було представлено м. Первомайськ (ЗОШ І-ІІІ ст. № 15 – колегіум Первомайської міської ради). Команда показала високий результат з виду «Медицина (надання першої невідкладної медичної допомоги)» активно брала участь у навчаннях та тренінгах. Із значною перевагою переможцем Збору-змагання стала команда Жовтневого району (керівник Мезінов О.А.), друге місце виборола команда Снігурівського району (керівник Григор’єв В.Я.), третє місце – команда м. Вознесенська (керівник Мороз М.Ю.).

Бажаємо юним рятувальникам гідно представити Миколаївську область на Всеукраїнському зборі-змаганні «Школа безпеки», який відбудеться за місяць на базі Національного університету цивільного захисту України у місті Харкові.

Залишити відповідь