Зліт. День перший.

11 листопада 2016 року в Миколаївському обласному Центрі туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді розпочав роботу  І обласний зліт краєзнавців -дослідників  «З думою про рідний край», на який з’їхалися делегації з 18 районів та міст області, що представляють біля пятисот членів Малої академії наук  відділень історії, філософії та суспільствознавства, наук про землю.  Відкриття зльоту відбулося у кінолекційному залі міської бібліотеки ім. М.Л.Кропивницького прологом «Ми-українці». У пленарній частині перед учасниками зльоту  виступили Горбова Т.О., директор МОЦТКЕ УМ  відповідальний секретар  обласних відділень МАН, що працюють при закладі, Ніколаєнко Н.О. доктор політичних наук, професор МНУ ім. В.О. Сухомлинського, Хаєцький О.П., кандидат історичних наук , Денисенко О.М., заступник директора Миколаївського муніципального  колегіуму ім. В.Д. Чайки. Свої науково-дослідницькі роботи презентували випускниця  секції МАН «Журналістика» Колінчук Валерія та дійсний член МАН Ковалів Олександр.

2

Провідний бібліотекар Центральної бібліокеки ім. Кропивницького Доскаленко О.В. зробила інформаційний огляд літератури «Історія Миколаївщини: від заснування до сьогодення. Учасники зльоту також тримали  консультацію про пошук інформації в електронних базах даних та побували в сучасному інтернет-центрі бібліотеки.

У другій половині дня юні дослідники працювали в Миколаївському національному університеті ім. В.О. Сухомлинського. Де відбулася зустріч з професорсько-викладацьким складом  навчально-наукового інституту історії, політології та права  вказаного університету. Для юних науковців проведено екскурсію до музею університету, яку провів кандидат історичних наук Хаєцький О.П. Захопливою для дітей була лекція про археологічні знахідки на території області  старшого викладача МНУ ім. В.О. Сухомлинського, керівника експедиції «Дикий Сад» Горбенка К.В.  Цікаво пройшла ділова гра «Вибори до парламенту», яку провела доктор політичних наук, професор Ніколаєнко Н.О., тренінг з гендерних проблем сучасності з юними науковцями провела Ворчакова І.Є., кандидат політичних наук МНУ ім. В.О. Сухомлинського. Сповнені вражень діти повернулися до Миколаївського  обласного Центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді. Завтра на них чекає багато нових зустрічей та позитивних вражень.

3

4

5

Залишити відповідь